Basiskennis levensverzekeringen (particulieren)

Basiskennis levensverzekeringen (particulieren)

Levensverzekeringen voor particulieren na een aantal wijzigingen in de wetgeving
€ 121,00 TVAC

Employé CP341: € 0,00


30% de réduction possible grâce au Portefeuille PME
Inscriptions clôturées à la date sélectionnée
Une question sur cette formation ? Contactez-nous.

Wellicht weet je al een en ander over de diverse levensverzekeringen die aangeboden worden op de markt voor particulieren. Maar door een opeenvolging van wetswijzigingen zijn er toch een aantal belangrijke punten die je aandacht verdienen. Na het volgen van deze opleiding is je basiskennis over deze materie weer helemaal up to date.

Doelstelling

Op het einde van de opleiding hebben de deelnemers een duidelijk zicht op de soorten levensverzekeringen (en aanvullende verzekeringen) en hoe ze werken. De belangrijkste verzekeringstechnische begrippen worden behandeld.

Doelgroep

 • Tussenpersonen en medewerkers die meer inzicht wensen te verwerven in levensverzekeringen en de aanvullende waarborgen

Inhoud

 • Situering van de levensverzekering in het verzekeringslandschap
 • Definitie van een levensverzekering en de betrokken partijen: verzekeringnemer, verzekerde, begunstigde, etc.
 • Opbouw van een tarief (premies) met overzicht van de taksen en kosten die eraan verbonden zijn, wettelijk en contractueel
 • Techniek van de levensverzekeringen (risicodekking, kapitalisatie, etc.)
 • AVOR en AVIR (aanvullende risicodekkingen: ongevallen, invaliditeit, premievrijstelling, etc.)
 • Hoe en wanneer komt een contract tot stand (wetgeving/polisvoorwaarden)
 • Uitvoering van de overeenkomst en toepasselijke wetgeving
 • Winstdeling

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 40% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je Edfin aanduiden (erkenningsnummer DV.O222353).

 • Benny De Cauwer

  Benny De Cauwer

  Benny De Cauwer is reeds meer dan 30 jaar actief in de financiële sector. Aanvankelijk gestart in de bancaire sector (toenmalig BAC) maakte hij na 5 jaar de overstap naar de verzekeringssector (DVV). Binnen DVV had hij diverse functies gaande van commerciële inspecteur tot senior executive manager. Een constante was echter de relatie met het intermediair. Zo was hij in zijn laatste functie verantwoordelijk voor opleiding, interne communicatie naar het net, gebruik software in kantoren, vertalingen producten naar verkoop in het net en het beheer van agentschappen (met daarbij de relatie naar het FSMA). Sinds 2000 is hij ook, zowel intern als extern, freelance trainer. In 2015 nam hij de beslissing om van dit laatste zijn voltijdse activiteit te maken en op vandaag geeft hij dan ook vanuit zijn eigen vennootschap (Building Bridges 2 Connect BVBA) training, coaching en consultancy.

Le matériel pédagogique n'est disponible que pour les participants

Congrescentrum Ter Elst

Kattenbroek 1
2650 Edegem (Anvers)

Edfin est une initiative de BZB-Fedafin

Edfin asbl - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be