Antiwitwaswetgeving in de praktijk: hoe herken ik een witwasoperatie?

Antiwitwaswetgeving in de praktijk: hoe herken ik een witwasoperatie?

Concrete voorbeelden uit de bank- en verzekeringswereld
€ 121,00 TVAC

Employé CP341: € 0,00


30% de réduction possible grâce au Portefeuille PME
Inscriptions clôturées à la date sélectionnée

Une question sur cette formation ? Contactez-nous.

Intussen zijn de nieuwe antiwitwasverplichtingen al goed gekend. Tijdens deze opleiding legt advocaat-bemiddelaar Luc Willems de nadruk op de praktijk aan de hand van concrete voorbeelden uit de bank- en verzekeringswereld.

Doelstelling

Naast een algemene opfrissing van het wettelijke kader en de organisatorische verplichtingen, legt deze opleiding vooral de nadruk op de praktijk. Dit gebeurt door de bespreking en evaluatie van concrete voorbeelden uit de bank- en verzekeringswereld.

Doelgroep

De zaakvoerders en medewerkers van financiële tussenpersonen: bankagenten en -makelaars, verzekeringsagenten en -makelaars & financieel planners.

Lesinhoud

 • Waarom bestaat de antiwitwaswetgeving?
 • Wat zijn de praktijken die geviseerd worden door de antiwitwaswetgeving?
 • Hoe pas ik de interne organisatie van mijn kantoor best aan om te voldoen aan de vereisten van de nieuwe wetgeving?
 • Hoe kan ik een vermoeden van een witwasoperatie melden, welke procedure moet ik volgen, intern en naar de andere betrokkenen toe?
 • Kan ik zelf gesanctioneerd en vervolgd worden wanneer mijn kantoor doelwit is van een witwasoperatie? 
 • Praktijkvoorbeelden om de mogelijkheden om witwaspraktijken te herkennen

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 40% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je Edfin aanduiden (erkenningsnummer DV.O222353).

 • Luc Willems

  Luc Willems

  Luc Willems is advocaat en erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken. Hij is gespecialiseerd in het handels-, bank- en verzekeringsrecht.

  Als parlementslid situeerden zijn activiteiten zich vooral op de beleidsdomeinen justitie en economie. Hij zetelde in het federale parlement als Volksvertegenwoordiger en Senator en was voorzitter van de Commissie Economie en Financiën. Hij was auteur van de wet die de agentuurovereenkomst van toepassing maakte op de bank- en verzekeringssector in 1999. Daarnaast realiseerde hij de Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten en de distributie van financiële instrumenten.

  Hij is lid van de Federale Deontologische Commissie van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en voorzitter van het audit- en risicocomité van Patronale Life NV. In de periode 2009-2017 werkte hij in een diplomatieke context als Belgisch adjunct-secretaris-generaal van de Benelux Unie. Hij maakte deel uit van het Benelux-parlement en de NATO-Assembly van 2003 tot 2007. Lokaal was hij provincieraadslid in Oost-Vlaanderen en gemeenteraadslid in de Stad Aalst.

Le matériel pédagogique n'est disponible que pour les participants

Holiday Inn Hasselt

Kattegatstraat 1
3500 Hasselt (Limbourg)

Edfin est une initiative de BZB-Fedafin

Edfin asbl - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be