Workshop Erfrecht

Workshop Erfrecht

Workshop
€ 242,00 incl. btw

30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Lid van BZB-Fedafin:

€ 151,25

Nog geen lid? Sluit je nu aan en geniet van het voordeeltarief.

Medewerker PC 341:

Gratis

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 29 september
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Het erfrecht en de erfbelasting vormt een complexe materie maar wekt niettemin bij alle klanten interesse of bezorgdheden op. Hierover enig basis inzicht kunnen geven aan een klant, biedt daarom ook commerciële opportuniteiten. 

Doelstelling

Het doel van deze opleiding is aan te reiken hoe je in elk gesprek met klanten dit stukje van hun financiële puzzel kan toelichten, bijsturen en ook commercieel kan benutten naar verkoop van en prospectie voor levensverzekeringen.

Doelpubliek

 • Financiële tussenpersonen (bank en verzekeringen) en hun medewerkers
 • Gratis voor medewerkers PC 341

Inhoud

 • (herhaling) Basis erfrecht en begrippen
 • Vaststellen / analyse van iemand zijn erfrecht situatie
 • Hoe dit aanbrengen aan een klant en overgaan naar een commercieel gesprek?
 • Voordelen levensverzekering: argumenten vanuit het erfrecht
 • Prospectie: inzichten vanuit het erfrecht.  Hoe kan je via je nieuwe of bestaande klant nieuwe potentiële klanten uitnodigen voor een gesprek?
 • Praktijkvoorbeelden
 • Praktijk cases ( 1-2 zelf aangebracht per deelnemer)

Vereisten

 • Voorkennis basis erfrecht vereist

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je Edfin aanduiden (erkenningsnummer DV.O222353).

 • Projectbedrag BZB-Fedafin-leden: €125
 • Projectbedrag niet BZB-Fedafin-leden: €200

Belangrijke informatie

 • Edfin-opleiding in samenwerking met Sofuba
 • Beperkt aantal plaatsen beschikbaar
 • Tim Theuns

  Tim Theuns

  Tim Theuns is licentiaat in de Toegepaste Economische Wetenschappen (KU Leuven) en behaalde een getuigschrift ‘Advisor in Personal Financial Planning’ (Flanders Business School by KU Leuven).

  Hij was 16 jaren actief als verzekeringtussenpersoon, voornamelijk in de tak Leven en richtte zich als trainer daarna op het geven van technisch-commerciële opleidingen en workshops aan verzekeringsmakelaars, vanuit zijn persoonlijke ervaringen. Steeds rekening houdend met de wettelijke bepalingen als basis en hoe deze toe te passen in de dagdagelijkse werking.
  Zijn voornaamste streefdoel is thema’s zoals erfrecht, vermogensopbouw, pensioenplanning, fiscaliteit, ... zo praktisch, inzichtelijk en verstaanbaar mogelijk via de tussenpersonen tot bij de klant te brengen.

Hotel Mercure

Accent Business Park, Kwadestraat 149
8800 Roeselare (West-Vlaanderen)

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er opleidingsuren gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen opleidingsuren? Dan zijn er geen uren gekoppeld aan de opleiding.

Het platform weet automatisch of jouw kantoor ressorteert in het PC 341. Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of je als medewerker staat aangeduid op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op via info@edfin.be .

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

footer.info.company