Webinar: antiwitwas in de levensverzekering

Webinar: antiwitwas in de levensverzekering

Schaaf je kennis bij rond de antiwitwaswetgeving in de levensverzekering
€ 50,- vrijstelling van BTW
Inschrijvingen afgesloten op de gekozen datum

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Algemene terminologie; definitie van witwassen; preventief en repressief deel van de wetgeving; te volgen werkwijze om niet gestraft te worden; identiteitscontrole van de klanten; meldingsformulier CFI; verplichtingen voor de tussenpersoon; werkwijze van de algemene risicobeoordeling; vragenlijst van fsma (survey)

Doelstelling

Kennis bijbrengen van de wetgeving. Zorgen dat er een correcte CFI melding kan gemaakt worden. Aandachtspunten, knipperlichten duidelijk maken. Diverse termen uit de wetgeving kennen en kunnen gebruiken.

Doelgroep

  • Tussenpersonen in verzekeringen en hun personeel.
  • Basiskennis levensverzekering wenselijk

Lesinhoud

  • Toelichting op de diverse delen van de betrokken wetgeving
  • Tips rond de dagelijkse praktijk en juiste toepassing van de wet 
  • Verduidelijking van gebruikte afkortingen (AMLCO CFI …..)
  • Juiste werkwijze om strafrechtelijke veroordeling te vermijden
  • Begrip “ernstige fiscale fraude” kennen
  • Onderscheid risico’s tak 21 en tak 23 polissen

 

  • Luc Devlamynck

    Luc Devlamynck

    Luc Devlamynck was van 1982 tot 2018 zelfstandig verzekeringsmakelaar. Hij is geaccrediteerd opleidingsverstrekker. Luc is ook auteur van diverse cursussen. De opleidingen van Luc zijn gebaseerd op zijn eigen ervaring als makelaar en uiteraard getoetst aan de correcte wettelijke bepalingen. Veel toepassingen uit zijn opleidingen zijn gebaseerd op talrijke adviezen die collega’s van hem kregen. Als specialist brandverzekeringen is hij meerdere jaren voorzitter geweest van de technische commissie brand bij FVF. Hij is een van de oprichters van het makelaarscollectief S-team.

Lesmateriaal is enkel beschikbaar voor deelnemers.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be