Schatting van de herbouwwaarde van een woning

Schatting van de herbouwwaarde van een woning

Kunnen berekenen van de herbouwwaarde van een woning; berekening van de sleet en de werkelijke waarde.
€ 121,00 incl. btw

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 16 april
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Doelstelling

 • Kunnen berekenen van de herbouwwaarde van een woning; berekening van de sleet en de werkelijke waarde.
 • Methode per m2 en per m3 kennen; waarde van de referentieprijzen begrijpen

Doelgroep

 • Tussenpersonen in verzekeringen en hun personeel.
 • Geen specifieke voorkennis vereist
 • Berekeningen zijn mogelijk via een excel module, beperkte kennis wiskunde is wenselijk.

Lesinhoud

De berekening van de herbouwwaarde gebeurt aan de hand van opmetingen en referentiewaarden van gelijkaardige woningen. Voor toekenning van de referentiewaarden worden voorbeelden gebruikt en worden de elementen die de waarde bepalen besproken. Elementen die geen invloed hebben op de referentiewaarden komen ook aan bod.
De cursist leert methodes om een gebouw in te delen in afzonderlijke blokken. Het onderscheid tussen rekenen met m3 en m2 (volume en oppervlakte) wordt per case behandeld.
De vier elementen om de sleet van een gebouw te bepalen worden in detail besproken. Elk van de vier elementen wordt afzonderlijk berekend om tot een gemiddelde te komen.
Onderscheid tussen sleet op de totale woning en op onderdelen en de wettelijke initiatieven worden besproken.
Verschil tussen het Belgisch (30%) en het Nederlands (60%)  model wordt uitgelegd (modulair en lineair model).

Opmerking

 • De opleiding gaat door via Zoom.
 • Luc Devlamynck

  Luc Devlamynck

  Luc Devlamynck was van 1982 tot 2018 zelfstandig verzekeringsmakelaar. Hij is geaccrediteerd opleidingsverstrekker. Luc is ook auteur van diverse cursussen. De opleidingen van Luc zijn gebaseerd op zijn eigen ervaring als makelaar en uiteraard getoetst aan de correcte wettelijke bepalingen. Veel toepassingen uit zijn opleidingen zijn gebaseerd op talrijke adviezen die collega’s van hem kregen. Als specialist brandverzekeringen is hij meerdere jaren voorzitter geweest van de technische commissie brand bij FVF. Hij is een van de oprichters van het makelaarscollectief S-team.

Lesmateriaal is enkel beschikbaar voor deelnemers.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be