Efficiënt en klantgericht werken vanuit het wetgevend kader (Deel 2)

Efficiënt en klantgericht werken vanuit het wetgevend kader (Deel 2)

Deel 2 Financiële en economische segmentatie, customer journey naar de klant; interne organisatie crm en tijdsbesteding.
€ 211,75 incl. btw
Inschrijvingen afgesloten op de gekozen datum
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Doelstelling

De nieuwe wetten en regelgeving bieden kansen om én klantgerichter én rendabeler te werken. Duidelijke strategische keuzes en intern professionalisme helpen om de lijn te bewaken, efficiënt te werken en tijd te maken om klanten nog beter te kennen, adviseren en te begeleiden.

Aan het eind van deze sessie neem je inzichten mee betreffende segmentatie, efficiënte customer journey met aandacht voor de regelgeving, met oog voor tijdsbeheer en de zin van een degelijke crm. Contouren van een rendabel bedrijfsbeheer.

Doelgroep

Verzekeringstussenpersonen: Zaakvoerders en leidinggevenden die de kansen willen nemen om hun business model op een compliant, rendabele én klantgerichte manier wensen door te ontwikkelen.

Programma

 • 13u00:  Onthaal
 • 13u30 tot 16u00: Uiteenzetting en casuïstiek
 • 16u00 tot 17u00: Wrap-up en vragen    

Lesinhoud

 • Tips voor een rendabel bedrijfsbeheer vanuit een business model met een duidelijke financiële en economische segmentatie:

  • Bepalen van de commerciële aanpak: routing en structuur
  • Het belang van een CRM inzake klantgerichtheid én rentabiliteit
  • Aligneren van de externe en interne processen in één organisatiemodel

Opmerking

 • Dit is geen inhoudelijke (technico-juridische) inleiding of update over de van toepassing zijnde wet- en regelgeving, maar een praktische handleiding over hoe je best hier mee omgaat in je kantoor.
 • Louis Schoofs

  Louis Schoofs

  Zaakvoerder
  Strategisch Consultant
  Louis Schoofs is oprichter en voorzitter van Consensio, een businesspartner die kmo’s strategisch ondersteunt naar new business en de versterking van hun ondernemingswaarde. Louis kent alle nuances van het ondernemerschap. Hij ondersteunde talrijke bedrijven op hun toekomstpad, waaronder familiale ondernemingen als Torfs, JBC, Colora BOSS, Ralet, Van Eccelpoel, Dox en Plastiek, Van Wauwe. Bij Max Havelaar, Triodos Bank en Sociale Economie Ateljee versterkte hij het businessgehalte van deze erg door waarden gedreven ondernemingen. Internationaal consulteerde hij AkzoNobel en Messer.
  Louis werkte heel zijn professionele leven in de sector van de verzekeringen. Hij startte zijn professioneel werk bij verzekeringsmaatschappij De Vaderlandsche en werkte als consultant voor zowat alle verzekeraars: Axa, Winterthur, Allianz, Mercator en Baloise. Louis begeleidde tientallen onafhankelijke makelaars in hun veranderings- en groeipad. Vandaag ondersteunt hij strategisch de makelaars van Groep Plus en op groei en vernieuwing gerichte onafhankelijke makelaars.
  Louis was lid van de raad van bestuur van de VRT en adviseerde ook politiekstrategisch.
  Momenteel focust hij met zijn dochter Charlotte op de strategische versterking van familiale ondernemingen en familiale overdrachten.
  Louis is auteur van de boeken Good business in bank en verzekeringen (LannooCampus, 2018), Good business voor KMO’s (LannooCampus, 2016), Sleutels tot groei in de makelaardij (Kluwer, 2010) en Het DNA van de onafhankelijke
  verzekeringsmakelaar (Kluwer, 2009).

CONSENSIO

Eikenstraat 90
2840 Rumst (Antwerpen)

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be