Duurzaamheid bij BNP Paribas Asset Management en wat het betekent voor beleggers

Duurzaamheid bij BNP Paribas Asset Management en wat het betekent voor beleggers

Gratis webinar in samenwerking met BNP Paribas Asset Management rond duurzaamheid en wat het betekent voor beleggers
Gratis opleiding
Exclusief voor leden van BZB-Fedafin
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Inhoud


BNP Paribas Asset Management ('BNPP AM') zet zich al sinds 2002 in voor duurzaamheid en is haar ambitie, haar beleggingsfilosofie en haar beheerprocessen blijven versterken in het kader van ESG-overwegingen en om een ecologische, duurzame en inclusieve economie te bevorderen. Het doel is om duurzame beleggingsrendementen op lange termijn te realiseren voor hun klanten.
In dit webinar zal Sheila ter Laag, Global Head of ESG Specialists bij het Sustainability Centre van BNP Paribas Asset Management, de bouwstenen van duurzaam beleggen presenteren. Ze zal ingaan op:

 • Duurzaamheid bij BNP Paribas Asset Management

 • Het ESG-onderzoeks- en scoringsmodel 

 • Update over het beleid (Green Deal, Taxonomie)

 • Update over de regelgeving (SFDR)

De presentatie wordt gevolgd door een vraag- en antwoordsessie waar je de kans krijgt om je vragen over duurzaam beleggen te stellen.
Volg dit webinar en breid je kennis uit over de basisprincipes van duurzaam beleggen.

Belangrijke informatie

 • Dit webinar zal doorgaan via Zoom.
 • Dit webinar wordt in het Engels gegeven.
 • De presentatie is alleen beschikbaar voor professionele beleggers en is niet bedoeld voor retail beleggers.
 • De link naar het Webinar kan u op de dag van het webinar op deze pagina terugvinden 
 • Na het webinar ontvang je per mail een korte test over de besproken materie. Het slagen voor deze test is noodzakelijk om het attest permanente bijscholing te verkrijgen. Meer info hierover krijg je in onze webinar-richtlijnen.
 • Als je recht hebt op het attest permanente bijscholing, kan je dit enkele dagen na het webinar hier downloaden.
 • Sheila ter Laag

  Sheila ter Laag

  Global Head of ESG Specialists at the Sustainability Centre of BNP Paribas Asset Management

  Sheila ter Laag is an ESG specialist within the Sustainability Centre. She is in charge of communicating with clients and externally on the centre’s innovative research, policy, investment stewardship and industry engagement activities. She also supports investment teams in integrating and reporting on ESG factors. She qualified as a Certified ESG Analyst (CESGA) with EFFAS.

Lesmateriaal is enkel beschikbaar voor deelnemers.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be