De anti-klaag workshop

De anti-klaag workshop

Hoe pak je klagen aan binnen je team?
€ 961,95 incl. btw
30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 14 september
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Hoe kan het toch dat sommige mensen zo chronisch ontevreden zijn? Waarom slepen zij dat mee naar onze werkvloer en weer mee terug naar huis? En wat kan jij daar concreet aan doen? Hoe zorg je ervoor dat dwangmatig klagen uit je bedrijf verdwijnt?

In de meest destructieve vorm gaat collectief en chronisch klagen ten koste van doelmatigheid, productie en winst. Gelukkig is het heel snel en praktisch aan te pakken. Je verneemt er alles over tijdens deze workshop verneem je er alles over.

Doelstelling

 • Je krijgt tools aangereikt om te vermijden dat ongecontroleerd klagen en zeuren een compleet samenwerkingsverband op kantoor tot stilstand brengt.
 • Je verneemt wat het geheim is van een goede, positieve samenwerking in een kantoor.
 • Je ontdekt dat een team zelf probleemoplossend kan werken. Door dat vermogen te ontwikkelen en aan te sturen als leidinggevende kan je het klagen verminderen en vermijden. Met een positieve vibe op kantoor als gevolg.

Doelgroep 

Alle personen die leiding geven en betrokken zijn bij de organisatie van een team. 

Lesinhoud

 • Het wat, waarom en hoe van klagen
 • De kracht van het anti-klagen
 • De kunst van het samenwerken: over leiden, lijden en leiderschap
 • Het probleemoplossend vermogen

Opmerking

 • Je krijgt ook boek 'anti-klaag boek' van de lesgever 

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je IFBD aanduiden (erkenningsnummer DV.O105657).

 • Bart Flos

  Bart Flos

  Bart Flos schreef één van de best verkochte managementboeken van de afgelopen tijd: het Anti-klaagboek. Het stond 37 dagen op nummer 1 bij Managementboek.nl en stond 184 dagen in de Top-100. Als logisch vervolg schreef hij ‘het anti-sleurboek’.
  Bart is een levendig en geestdriftig spreker maar ook een gedreven docent. In zijn verhalen bundelt hij een solide theoretisch fundament met 25 jaar ervaring als project-, verander- en crisismanager. Het resultaat: een overdaad aan goed onderbouwde en toch zeer praktische en toepasbare eye- openers. Hij doet niet alleen een beroep op uw bewustzijnsvermogen maar stimuleert tegelijkertijd uw persoonlijk leiderschap. Vanuit zijn bedrijf “Bart Flos Veranderadvies” houdt Bart zich naast schrijven, presenteren en trainen ook bezig met coachen, veranderadvies en crisismanagement.

Crowne Plaza

Gerard le Grellelaan 10
2020 Antwerpen (Antwerpen)

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be