Contract management voor niet-juristen

Contract management voor niet-juristen

Juridische informatie en een praktische leidraad voor het evalueren of goedkeuren van commerciële contracten in je onderneming
€ 961,95 incl. btw
30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 22 november
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Je commerciële inspanningen worden dikwijls beloond door het afsluiten van een contract. Ongetwijfeld heb je vooraf heel wat onderhandeld, de commerciële haalbaarheid onderzocht, diverse voorstellen geformuleerd, etc. Maar het is uiteindelijk dat wat je op papier zet, dat de basis vormt voor de verdere samenwerking. Vele zaakvoerders onderschatten echter de risico’s die ondoordachte contracten met zich meebrengen.

Doelstelling

Op één dag leer je hoe je door een goed contract verschillende risico’s, aansprakelijkheden en schadeclaims tot een absoluut minimum kan beperken en zo het maximale rendement haalt uit je commerciële inspanningen. Deze training is een balans tussen juridische informatie én de vertaling naar de praktijk met voorbeelden, standaarddocumenten en concrete cases. Je voelt je nadien opnieuw beter bij de zaak als er overeenkomsten op papier moeten gezet worden.

Doelgroep

Dit opleiding is relevant voor iedere manager die binnen zijn/haar onderneming geconfronteerd wordt met het opstellen, evalueren of goedkeuren van commerciële contracten (vb. aankoop, verkoop, marketing, algemene directie, etc.).

Lesinhoud

 • Algemene aandachtspunten bij het afsluiten van commerciële contracten en de verschillende fases van aanvang tot beëindiging
 • De invloed van nieuwe communicatiemiddelen op contractenbeheer
 • Hoe kan je geschillen voorkomen en vermijden?
 • De analyse van enkele belangrijke contractclausules aan de hand van bruikbare voorbeelden:
  • Prijzen, prestaties
  • Aansprakelijkheid
  • Niet-concurrentie en exclusiviteit
  • Wat bij overname en overlijden?

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je IFBD aanduiden (erkenningsnummer DV.O105657).

 • Yves Lenders

  Yves Lenders

  Meester Yves Lenders studeerde in 1998 af als Licentiaat in de Rechten
  aan de Universiteit Antwerpen (UIA). Hij specialiseerde zich aan de universiteiten van Louvain-la-Neuve (UCL) en Parijs (Paris I Panthéon-Sorbonne) en behaalde de diploma’s DESS Droit Economique en DEA Droit des Affaires in 1999. In 1999 startte hij als advocaat bij Loeff Claeys Verbeke (nu Allen & Overy Belgium), waar hij deel uitmaakte van het departement Commercial & Litigation. In 2002 vervoegde hij Lydian. Hij adviseert ondernemingen bij het onderhandelen en aangaan van commerciële overeenkomsten en vertegenwoordigt hen in het oplossen van hun geschillen, via bemiddeling of via gerechtelijke weg.
  Hij heeft een bijzondere ervaring met insolventieprocedures (waaronder de WCo-procedure) en de begeleiding in outsourcingprojecten.

Crowne Plaza

Gerard le Grellelaan 10
2020 Antwerpen (Antwerpen)

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be