Businessmodel voor de verzekeringsmakelaar met toekomstvisie

Businessmodel voor de verzekeringsmakelaar met toekomstvisie

Het belang van een missie en een visie, een klantenconcept en dit binnen het wetgevend kader.
€ 262,57 incl. btw
Inschrijvingen afgesloten op de gekozen datum

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Inhoud

Het belang van een missie en een visie, een klantenconcept en dit binnen het wetgevend kader. Met klanten een vertrouwensrelatie opbouwen in een werkmodel van afspraken fysiek en digitaal. Segmentatie en waardepropositie als uitgangspunt. Een verdienmodel met commissies en fees? Hoe een good place to work creëren.  Hoe dit managen?

Praktisch

13u00 tot 16u00: Uiteenzetting en casuïstiek.

16u00 tot 17u00: Wrap-up en vragen 

 • Louis Schoofs

  Louis Schoofs

  Zaakvoerder
  Strategisch Consultant
  Louis Schoofs is oprichter en voorzitter van Consensio, een businesspartner die kmo’s strategisch ondersteunt naar new business en de versterking van hun ondernemingswaarde. Louis kent alle nuances van het ondernemerschap. Hij ondersteunde talrijke bedrijven op hun toekomstpad, waaronder familiale ondernemingen als Torfs, JBC, Colora BOSS, Ralet, Van Eccelpoel, Dox en Plastiek, Van Wauwe. Bij Max Havelaar, Triodos Bank en Sociale Economie Ateljee versterkte hij het businessgehalte van deze erg door waarden gedreven ondernemingen. Internationaal consulteerde hij AkzoNobel en Messer.
  Louis werkte heel zijn professionele leven in de sector van de verzekeringen. Hij startte zijn professioneel werk bij verzekeringsmaatschappij De Vaderlandsche en werkte als consultant voor zowat alle verzekeraars: Axa, Winterthur, Allianz, Mercator en Baloise. Louis begeleidde tientallen onafhankelijke makelaars in hun veranderings- en groeipad. Vandaag ondersteunt hij strategisch de makelaars van Groep Plus en op groei en vernieuwing gerichte onafhankelijke makelaars.
  Louis was lid van de raad van bestuur van de VRT en adviseerde ook politiekstrategisch.
  Momenteel focust hij met zijn dochter Charlotte op de strategische versterking van familiale ondernemingen en familiale overdrachten.
  Louis is auteur van de boeken Good business in bank en verzekeringen (LannooCampus, 2018), Good business voor KMO’s (LannooCampus, 2016), Sleutels tot groei in de makelaardij (Kluwer, 2010) en Het DNA van de onafhankelijke
  verzekeringsmakelaar (Kluwer, 2009).

 • Charlotte Schoofs

  Charlotte Schoofs

  Charlotte Schoofs
  Business Development Consultant
  Charlotte Schoofs studeerde sociologie en antropologie in Gent en Leuven, volgde general management aan Vlerick Business School en specialiseerde zich daar in Human Resources. Ze adviseerde diverse klanten van Ernst & Young bij het uitbouwen van businessprocessen. Bij Consensio begeleidt ze managementteams en leidinggevenden bij hun uitvoerende taken in transformatietrajecten. Ze vertaalt de strategische ambities in operationele businessprocessen en ontwikkelt tools om de continuering te kunnen garanderen. Tevens ontwikkelt ze hapklare en stimulerende salaris- en beloningskaders voor kmo’s. Bij familiale overdracht maakt zij de ambities van de jongere generatie kenbaar. Bij Consensiobegeleidde ze Plastiek Van Wauwe, Plus++, diverse verzekeringsmakelaars, tende, Triodos Bank, Van Eccelpoel, Dox, Sociale Economie Ateljee, etc.
  Charlotte is co-auteur van het boek: Good business in Bank en Verzekeringen (LannooCampus, 2018).

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be