Beleggen in 2024: waar, hoe en waarom?

Beleggen in 2024: waar, hoe en waarom?

Beleggen in 2024, een update door Jan Vergote
€ 121,00 incl. btw

Lid van BZB-Fedafin:

€ 90,75

Nog geen lid? Sluit je nu aan en geniet van het voordeeltarief.

Medewerker PC 341:

Gratis

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 21 oktober
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Lesinhoud

2023 was een jaar vol beursverrassingen. De fors gestegen rente berokkende minder groeipijnen dan verwacht. De geruststellende boodschappen van de centrale bankiers einde vorig jaar duwden de beurzen verder de hoogte in. De technologiesector bleef in volle zwang, waarbij 'de fameuze zeven' vandaag bijna 20 procent uitmaken van de globale MSCI index. Beleggers eindigden het jaar in lichte euforie.

Wat in 2024 ? Ondanks de sterke arbeidsmarkt blijven de analisten geloven in een forse Fed-rentedaling. De leden van de centrale bank zelf manen aan tot voorzichtigheid. Betekent dit opnieuw het klassieke spel van mondelinge waarschuwingen om de markt automatisch tot bedaren te brengen?

Wat met de geopolitiek? Verkiezingen in overvloed dit jaar. Samen met oorlogen of dreigingen alom. Strooien die structureel zand in het beursraderwerk of wordt het opnieuw een vallen en snel opnieuw opstaan ?

Hoe evolueren de bedrijfswinsten in de grote continenten ? Zien we de eerste rentepijn op hun balans of toch niet ? Blijft de technologiesector haar overwicht bewaren ? Wat met de grote themata zoals hernieuwbare energie, biotechnologie, artificiële intelligentie of de immosector?

Wat met Europa ? De industrie kraakt harde noten. Wat is de impact op hun winsten? En wat met de Westerse loongroei: hoe beïnvloedt die onze Centrale Bank?

Quid de groeilanden, in het bijzonder China ? Kan ze een deel van haar opgelopen achterstand inhalen of blijven de investeerders afzijdig ? Wordt Indië het nieuwe China of toch niet ? Wat verder met Azië ? In hoeverre profiteert de regio van de Westerse-Chinese handelsoorlog?

Doelgroep

 • Tussenpersonen en medewerker in de financiële sector
 • Gratis voor medewerkers PC 341

Praktische informatie

 • Sofuba-opleiding in samenwerking met Edfin
 • Dit webinar zal doorgaan via Zoom.
 • De link naar het Webinar kan u op de dag van het webinar op deze pagina terugvinden 
 • Na het webinar ontvang je per mail een korte test over de besproken materie. Het slagen voor deze test is noodzakelijk om het attest permanente bijscholing te verkrijgen. Meer info hierover krijg je in onze webinar-richtlijnen.
 • Als je recht hebt op het attest permanente bijscholing, kan je dit enkele dagen na het webinar hier downloaden.
 • Hier vind je een overzicht van alle richtlijnen. Lees deze grondig na voor de start van het Webinar
 • Jan Vergote

  Jan Vergote

  Lic. TEW KUL Spec. Bank - en Financiewezen
  Thesis : Financial Analysis of Merchant banks in the UK

  Start 1984 Gemeentekrediet
  Regioverantwoordelijke Kortrijk-Ieper

  Februari 1994
  Adviseur beleggingsadvies

  Juni 1996
  Certificate in Corporate Finance (ICHEC) (diploma van financieel analist)

  Juni 1997
  Middle Management Vlerick School

  Januari 1998
  Hoofd Investment Strategy

  2006
  Solvay Brussel
  Master Class Business School

  Tot aan pensionering Lid Raden van Bestuur Candriam Luxemburgse - en Belgische Bonds, Equities, Mixed fondsen (retail en institutionelen)

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er opleidingsuren gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen opleidingsuren? Dan zijn er geen uren gekoppeld aan de opleiding.

Het platform weet automatisch of jouw kantoor ressorteert in het PC 341. Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of je als medewerker staat aangeduid op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op via info@edfin.be .

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

footer.info.company