Beleggen in 2023: waar, hoe en waarom?

Beleggen in 2023: waar, hoe en waarom?

Beleggen in 2023, een update door Jan Vergote
€ 90,75 incl. btw

Lid van BZB-Fedafin:

€ 60,50

Nog geen lid? Sluit je nu aan en geniet van het voordeeltarief.

Medewerker PC 341:

Gratis

Inschrijvingen afgesloten op de gekozen datum

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Lesinhoud

De kerninflatie blijft de centrale banken zorgen baren. De beurzen en de rente laten deze inflatiezorgen voorlopig aan zich voorbijgaan, wat de monetaire omgeving versoepelt en zo de centrale banken extra alert maakt.

Wanneer de Amerikaanse kortetermijnrente de (kern)inflatie structureel inhaalt en hoe de Amerikaanse bedrijfsresultaten verder zullen evolueren, blijft voor onzekerheid zorgen. Zien we verdere beurs-rallies of integendeel, gaan we spreken over bear-market-rallies?

Hoe de kortetermijnrente verder evolueert zal een impact hebben op bv. de groeibedrijven of de banksector. Zal de banksector haar rentemarge verder kunnen optrekken of toch niet? Wat met de economische groei en de grondstofprijzen?

Ondertussen zien we het laatste jaar een mooie outperformance van Europese aandelen ten opzichte van Amerikaanse, ondanks de zeer moeilijke omstandigheden in onze regio, wat nogmaals het belang van onderzoek van de fundamentele factoren per regio en de noodzaak van diversificatie aantoont.

Zal deze outperformance zich bestendigen in 2023 of niet? Wat met China? Zal het verwachte herstel zich vertalen in mooie beursresultaten, wetende dat China opnieuw structureel wil inzetten op hogere groei ?

Wat met de gemengde portefeuilles? Is de rente (in de VS en in Europa) voldoende gestegen om als buffer tegen mogelijk aandelenonheil te fungeren? Of blijft er toch nog een renterisico dit jaar? Hoe worden de gemengde portefeuilles het best opgebouwd ?

Dit en nog veel meer wordt tijdens dit webinar besproken door Jan Vergote.

Praktische informatie

 • Dit webinar zal doorgaan via Zoom.
 • De link naar het Webinar kan u op de dag van het webinar op deze pagina terugvinden 
 • Na het webinar ontvang je per mail een korte test over de besproken materie. Het slagen voor deze test is noodzakelijk om het attest permanente bijscholing te verkrijgen. Meer info hierover krijg je in onze webinar-richtlijnen.
 • Als je recht hebt op het attest permanente bijscholing, kan je dit enkele dagen na het webinar hier downloaden.
 • Hier vind je een overzicht van alle richtlijnen. Lees deze grondig na voor de start van het Webinar
 • Jan Vergote

  Jan Vergote

  Lic. TEW KUL Spec. Bank - en Financiewezen
  Thesis : Financial Analysis of Merchant banks in the UK

  Start 1984 Gemeentekrediet
  Regioverantwoordelijke Kortrijk-Ieper

  Februari 1994
  Adviseur beleggingsadvies

  Juni 1996
  Certificate in Corporate Finance (ICHEC) (diploma van financieel analist)

  Juni 1997
  Middle Management Vlerick School

  Januari 1998
  Hoofd Investment Strategy

  2006
  Solvay Brussel
  Master Class Business School

  Tot aan pensionering Lid Raden van Bestuur Candriam Luxemburgse - en Belgische Bonds, Equities, Mixed fondsen (retail en institutionelen)

Lesmateriaal is enkel beschikbaar voor deelnemers.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er opleidingsuren gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen opleidingsuren? Dan zijn er geen uren gekoppeld aan de opleiding.

Het platform weet automatisch of jouw kantoor ressorteert in het PC 341. Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of je als medewerker staat aangeduid op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op via info@edfin.be .

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

footer.info.company