Basiskennis boekhouding voor tussenpersonen en medewerkers in bank- en beleggingsdiensten

Basiskennis boekhouding voor tussenpersonen en medewerkers in bank- en beleggingsdiensten

Kom meer te weten over boekhouding als tussenpersoon of medewerker bank- en beleggingsdiensten
€ 423,50 incl. btw

30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Lid van BZB-Fedafin:

€ 302,50

Medewerker PC 341:

Gratis

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 4 maart
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

U bent bankier en wilt de boekhouding van uw ondernemend cliënteel beter leren begrijpen? Of uw boekhoudkundige voorkennis – of die van uw medewerkers – is aan een grondige opfrisbeurt toe? Of denkt u misschien eerder in de richting van een praktische boekhoudintroductie voor een niet-boekhoudkundig onderlegde medewerker? Dan is deze opleiding zeker iets voor u of hen.

Inhoud

In deze compacte basisopleiding komen de meest voorkomende boekingen aan bod: aan- en verkopen, personeelsadministratie, investeringen en de erbij horende afschrijvingen, financiering, boekingen op balansdatum, resultaatbepaling en -verdeling.

Tijdens deze opleiding krijgt u ook onder meer een antwoord op volgende vragen:

 • Wat is het wettelijke kader voor de boekhoudkundige verplichtingen?
 • Wat zijn de boekingsregels en hoe pas je ze correct toe?
 • Wat is het belang van begrippen zoals onder meer balans, resultatenrekening, dagboek en minimum algemeen rekeningenstelsel?
 • Hoe komt het resultaat (winst of verlies) van een onderneming tot stand?

Doelstelling

Na deze opleiding kunt u dan ook (weer) vol vertrouwen de boekhouding van uw cliënten met hen en hunboekhouder bespreken.

Doelgroep

 • Tussenpersonen en medewerkers in bank- en beleggingsdiensten
 • Gratis voor medewerkers PC 341

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je Edfin aanduiden (erkenningsnummer DV.O222353).

Belangrijke informatie

 • Edfin-opleiding in samenwerking met Sofuba
 • Onthaal vanaf 8u30
 • Er wordt een lunch voorzien

Opmerking

Deze opleiding gaat momenteel fysiek door. In het kader van de huidige Covid-19 maatregelen vragen we alle deelnemers aan deze opleiding een mondmasker te dragen. Dit zowel tijdens de opleiding als tijdens het gebruik van de publieke ruimtes van de locatie. Gelieve uw eigen mondmasker mee te brengen naar de opleiding. Op die manier dragen we allen ons steentje bij om de verspreiding van het virus in te dijken.

 • Marc Peeters

  Marc Peeters

  Marc (1964) werkte na zijn studies aan de K.U. Leuven en militaire dienstplicht zes jaar in de Belgische banksector als beleggingsadviseur, kredietadviseur voor de KMO en zelfstandig kantoorhouder.
  In 1993 schakelde hij over naar de boekhoudsector. Tussen 1994 en 2004 behaalde hij drie diploma’s voortgezet onderwijs waaronder zijn postuniversitaire master in accountancy & finance aan de EMS in Brussel. In 1999 werd hij op het Tableau van het BIBF ingeschreven als erkend boekhouder-fiscalist. Sindsdien is hij in die hoedanigheid en sedert 2020 als fiscaal accountant ITAA, behalve in België, ook in het buitenland actief met aldaar speciale aandacht en interesse voor de Oekraïne.
  In 2015 behaalde hij het getuigschrift “Masterclass Forensic Auditing” aan de Antwerp Management School waarna hem door IFA Belgium de titel van Registered Fraud Auditor (RFA) werd verleend. Sinds 2016 is Marc lid van de Commissie Anti-witwassen (CAW) ITAA; in die hoedanigheid controleert hij zijn Belgische confraters op de naleving van de antiwitwaswetgeving.
  Hij doceert de vakken Bedrijfsbeheer, Boekhouden en Financieel Management aan het Centrum voor Avondonderwijs in Genk, Hasselt en Antwerpen.
  Ten slotte is hij stichter van de Fraud Audit School waaraan hij tevens als docent verbonden is.
  Marc houdt zich vooral bezig met verslaggevingsfraude, faillissementsfraude en fraude in het kader van vereffeningen-verdelingen van huwelijksgemeenschappen.

Congrescentrum Ter Elst

Kattenbroek 1
2650 Edegem (Antwerpen)

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be