Actualia successie

Actualia successie

Overzicht van de actualia inzake successie en laatste nieuwe technieken tot successieplanning.
€ 266,20 incl. btw
30% korting mogelijk met kmo-portefeuille
Inschrijvingen afgesloten op de gekozen datum

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Doelstelling

Alain Van Geel en Muriëlle Gijbels (TIBERGHIEN ADVOCATEN) brengen u in dit webinar een boeiend overzicht over de actualia inzake successieplanning.

Volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:

 • recente standpunten van VLABEL
 • stopzetting kaasroute
 • gesplitste aankoop
 • de laatste stand van zaken inzake de maatschap
 • recente rechtspraak inzake onder meer verzekeringsgiften

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuille. Opgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je Studio Financiële Planning aanduiden (erkenningsnummer DV.O105306).

 • Alain Van Geel

  Alain Van Geel

  Alain is partner bij Tiberghien Advocaten. Als advocaat houdt Alain zich voornamelijk bezig met Belgisch en internationaal familierecht, huwelijksvermogensrecht, giften en schenkingen, erfenis- en successierecht en vermogensplanning (vooral i.v.m. de aspecten van het Belgisch en internationaal burgerlijk recht).

  Hij is lid van de redactieraad van ‘Nieuwsbrief Notariaat’ en daarnaast is hij lector ‘Vermogensplanning’ en ‘Belgisch internationaal privaatrecht’ aan de ‘UAMS’ (Universiteit Antwerpen, Management School), evenals aan de ‘Flanders Business School’ en aan de ‘Belgian Private Banking Association’.

  Hij is geregeld spreker op seminaries en auteur van verschillende artikels omtrent vermogensplanning.

  Alain wordt genoemd als 'notable professional' in de Chambers HNW Band 1 rankings van 2019.

 • Murielle Gijbels

  Murielle Gijbels

  Murielle is sedert 2010 verbonden aan kantoor Tiberghien na studies rechten, fiscaliteit en notariaat aan de universiteiten van Leuven en Brussel.
  Zij heeft een grondige technische expertise en een uitgebreid professioneel netwerk opgebouwd op gebied van vermogens- en successieplanning, schenk- en erfbelasting, relatievermogensrecht en internationaal privaatrecht. Zij behandelt daarbij zowel vragen binnen een nationale context als met internationale reikwijdte. Murielle publiceert geregeld over deze materies en spreekt op seminaries en congressen.
  Mede door haar discrete en praktische aanpak geniet zij het vertrouwen van een zeer divers cliënteel, van particulieren tot ondernemende families en hun bedrijven. Binnen haar vakgebied is zij ook vertrouwd met de specifieke belangen van sporters en artiesten.
  In 2019 opende Tiberghien mede onder impuls van Murielle een kantoor in Hasselt.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be