Actualia successie

Actualia successie

Overzicht van de actualia inzake successie en laatste nieuwe technieken tot successieplanning.
€ 266,20 incl. btw
30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 22 maart
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Doelstelling

Alain Van Geel en Muriëlle Gijbels (TIBERGHIEN ADVOCATEN) brengen u in dit webinar een boeiend overzicht over de actualia inzake successieplanning.

Volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:

 • recente standpunten van VLABEL
 • stopzetting kaasroute
 • gesplitste aankoop
 • de laatste stand van zaken inzake de maatschap
 • recente rechtspraak inzake onder meer verzekeringsgiften

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuille. Opgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je Studio Financiële Planning aanduiden (erkenningsnummer DV.O105306).

 • Alain Van Geel

  Alain Van Geel

  Alain is partner bij Tiberghien Advocaten. Als advocaat houdt Alain zich voornamelijk bezig met Belgisch en internationaal familierecht, huwelijksvermogensrecht, giften en schenkingen, erfenis- en successierecht en vermogensplanning (vooral i.v.m. de aspecten van het Belgisch en internationaal burgerlijk recht).

  Hij is lid van de redactieraad van ‘Nieuwsbrief Notariaat’ en daarnaast is hij lector ‘Vermogensplanning’ en ‘Belgisch internationaal privaatrecht’ aan de ‘UAMS’ (Universiteit Antwerpen, Management School), evenals aan de ‘Flanders Business School’ en aan de ‘Belgian Private Banking Association’.

  Hij is geregeld spreker op seminaries en auteur van verschillende artikels omtrent vermogensplanning.

  Alain wordt genoemd als 'notable professional' in de Chambers HNW Band 1 rankings van 2019.

 • Murielle Gijbels

  Murielle Gijbels

  Murielle is sedert 2010 verbonden aan kantoor Tiberghien na studies rechten, fiscaliteit en notariaat aan de universiteiten van Leuven en Brussel.
  Zij heeft een grondige technische expertise en een uitgebreid professioneel netwerk opgebouwd op gebied van vermogens- en successieplanning, schenk- en erfbelasting, relatievermogensrecht en internationaal privaatrecht. Zij behandelt daarbij zowel vragen binnen een nationale context als met internationale reikwijdte. Murielle publiceert geregeld over deze materies en spreekt op seminaries en congressen.
  Mede door haar discrete en praktische aanpak geniet zij het vertrouwen van een zeer divers cliënteel, van particulieren tot ondernemende families en hun bedrijven. Binnen haar vakgebied is zij ook vertrouwd met de specifieke belangen van sporters en artiesten.
  In 2019 opende Tiberghien mede onder impuls van Murielle een kantoor in Hasselt.

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be