Verzekeringen als beleggingsproduct

Verzekeringen als beleggingsproduct

Inzicht in de voor- en nadelen van de levensverzekering als beleggingsproduct
€ 423,50 incl. btw

30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Lid van BZB-Fedafin:

€ 242,00

Medewerker PC 341:

Gratis

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 19 april
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Doelstelling

Tijdens deze opleiding krijg je:

 • zicht op alle mogelijkheden om verzekeringsproducten als beleggingsmiddel te gebruiken;
 • inzicht in dit een waardevol alternatief als dankbaar instrument voor verschillende gezinssituaties;
 • kan je de verschillen aangeven met vergelijkbare bancaire spaar- en beleggingsproducten.

Doelgroep

 • Startende tussenpersonen en medewerkers die meer inzicht wensen te verwerven in de levensverzekering als beleggingsproduct, zijn voor- en nadelen en de verschillen met vergelijkbare bancaire spaar- en beleggingsproducten.
 • Gratis voor medewerkers PC 341

Inhoud

 • Situering van de levensverzekering in het verzekeringslandschap
 • Definitie en betrokken partijen bij de levensverzekering
 • De verschillende mogelijkheden binnen de levensverzekeringen type tak 21, 23, 26, 44
 • Technische opbouw van de premies, de technische reserves & de aangerekende kosten en taksen 
 • Fiscaliteit van de diverse producten
 • Vergelijking met bancaire beleggingsproducten 

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je Edfin aanduiden (erkenningsnummer DV.O222353).

Belangrijke informatie

 • Edfin-opleiding in samenwerking met Sofuba
 • Onthaal vanaf 9u30
 • Er wordt een lunch voorzien
 • Deze opleiding gaat momenteel fysiek door. 
 • In het kader van de huidige Covid-19 maatregelen vragen we alle deelnemers aan deze opleiding een mondmasker te dragen. Dit zowel tijdens de opleiding als tijdens het gebruik van de publieke ruimtes van de locatie. Gelieve uw eigen mondmasker mee te brengen naar de opleiding. Op die manier dragen we allen ons steentje bij om de verspreiding van het virus in te dijken.
 • Benny De Cauwer

  Benny De Cauwer

  Benny De Cauwer is reeds meer dan 30 jaar actief in de financiële sector. Aanvankelijk gestart in de bancaire sector (toenmalig BAC) maakte hij na 5 jaar de overstap naar de verzekeringssector (DVV). Binnen DVV had hij diverse functies gaande van commerciële inspecteur tot senior executive manager. Een constante was echter de relatie met het intermediair. Zo was hij in zijn laatste functie verantwoordelijk voor opleiding, interne communicatie naar het net, gebruik software in kantoren, vertalingen producten naar verkoop in het net en het beheer van agentschappen (met daarbij de relatie naar het FSMA). Sinds 2000 is hij ook, zowel intern als extern, freelance trainer. In 2015 nam hij de beslissing om van dit laatste zijn voltijdse activiteit te maken en op vandaag geeft hij dan ook vanuit zijn eigen vennootschap (Building Bridges 2 Connect BVBA) training, coaching en consultancy.

Lesmateriaal is enkel beschikbaar voor deelnemers.

Congrescentrum Ter Elst

Kattenbroek 1
2650 Edegem (Antwerpen)

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be