Verantwoord beleggen, van het waarom tot het hoe

Verantwoord beleggen, van het waarom tot het hoe

Een opleiding over duurzaam beleggen.
€ 90,75 incl. btw

Lid van BZB-Fedafin: € 60,50

Medewerker PC 341: € 0,00

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 17 september
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Doelstelling

Vandaag de dag hebben we het, als het over beleggingen gaat, alleen nog maar over verantwoord beleggen, te beginnen met de reclame van de banken. Maar wat betekent deze uitdrukking? Het doel van het seminar is deze vraag te beantwoorden. 

Doelgroep

 • Zelfstandige financiële tussenpersonen in de bank en hun medewerkers
 • Gratis voor medewekers PC 341

Lesinhoud

 • Wat? De vele vormen van verantwoord investeren
 • Waarom? Ethische en financiële beweegredenen
 • Waarom niet? Tegenargumenten?
 • Welke garanties? Regelgeving, keurmerken en niet-financiële ratingbureaus
 • Met wie? Overeenstemming met de beroepsethiek

Belangrijke informatie

 • Edfin-opleiding in samenwerking met Sofuba
 • Het webinar zal doorgaan via Zoom. De link om deel te nemen, vind je op de dagen van het webinar terug op deze pagina.
 • Na het webinar krijg je per mail een korte test met vragen over de lesinhoud. Je dient minimaal 50% op de test te halen om een opleidingsattest met punten te krijgen.
 • Als je voldoet aan de voorwaarden om een opleidingsattest te krijgen, kan je dit enkele dagen na het webinar downloaden op deze pagina.
 • Hier vind je een overzicht van alle richtlijnen. Lees deze grondig na voor de start van de webinars.
 • Etienne De Callataÿ

  Etienne De Callataÿ

  Etienne de Callataÿ is bijzonder goed onderlegd om de meest ingewikkelde economische dossiers uit te leggen. Hij wordt vooral in de Franstalige media uitgenodigd om te verklaren wat de tax-shift betekent, de inflatie, de hervorming van de pensioenen of de aardschokken binnen de Eurozone, de Grexit of de Brexit. Wat het onderwerp ook is, hij zoekt naar een verstaanbare verklaring, zonder academisch of beursjargon. Bovendien houdt hij van debat, en zal hij altijd proberen het niveau van dat debat op een hoger peil te brengen. Zo is hij bijzonder gefascineerd door het samengaan van een vrije markteconomie met de sociale voorzorg voor de bevolking.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be