Sustainability: not just a trend but a game changer

Sustainability: not just a trend but a game changer

Gratis webinar i.s.m. ODDO-BHF rond ESG
Gratis opleiding
De opleiding is volzet op de gekozen datum

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Inhoud

Duurzaamheid ( ESG) is niet zomaar een trend maar een absolute game changer voor onze maatschappij, vooral voor de toekomstige generaties. Het klimaat warmt verder op, de wereldwijde bevolking blijft groeien en om de vooropgestelde doelstellingen te halen moet ieder zijn steentje bijdragen, inclusief de financiële industrie. De focus op duurzaamheid heeft veel positieve aspecten. Het heeft een fundamentele impact op de manier waarop we lange termijn beleggen. Beheerders, adviseurs en hun klanten willen niet enkel rendement maar willen ook een positieve impact creëren. Bedrijven die een sterke focus op duurzaamheid hebben, financieren zich niet alleen goedkoper maar presteren ook beter op lange termijn. Maar er is ook nood aan meer transparantie, niet enkel voor bedrijven, maar ook voor de financiële industrie. Daarom zal het wetgevend kader gevoelig versterkt worden de komende jaren om ‘greenwashing’ en dergelijke te vermijden.

In dit webinar gaat ODDO-BHF verder in op het thema ESG. Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden, wordt gekeken naar hoe belangrijk menselijk kapitaal is voor een onderneming en de positieve effecten op performance. Dit zal je als adviseur toelaten een beter inzicht te krijgen rond een aantal aspecten binnen ESG. Er wordt ook dieper ingegaan op de toekomstige wetgevingen voor financiële producten en op een kort overzicht van de bestaande ESG labels in Europa. Om af te sluiten wordt een praktisch voorbeeld gegeven van hoe ESG geïmplementeerd word in het Polaris gamma.

Belangrijke informatie

 • Dit webinar zal doorgaan via Zoom.
 • Een deel van de presentatie zal in het Engels gegeven worden.
 • De link naar het Webinar kan u op de dag van het webinar op deze pagina terugvinden 
 • Na het webinar ontvang je per mail een korte test over de besproken materie. Het slagen voor deze test is noodzakelijk om het attest permanente bijscholing te verkrijgen. Meer info hierover krijg je in onze webinar-richtlijnen.
 • Als je recht hebt op het attest permanente bijscholing, kan je dit enkele dagen na het webinar hier downloaden.
 • Valentin Pernet

  Valentin Pernet

  Deputy Head of ESG Research
  ODDO BHF AM GmbH

 • Léa Miomandre

  Léa Miomandre

  Sustainable Finance Lead - ESG Analyst
  ODDO BHF AM SAS

 • Dominic Nys

  Dominic Nys

  Head of Benelux Sales
  ODDO BHF AM

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be