Psychische valkuilen voor de belegger

Psychische valkuilen voor de belegger

Koen De Leus legt voor beleggers en adviseurs de belangrijkste psychologische valkuilen bloot en geeft aan hoe deze te vermijden.
€ 90,- vrijstelling van BTW

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 12 maart
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Inhoud

Bijna de helft van onze investeringsbeslissingen worden gestuurd door onze emoties, niet door fundamentele beoordelingselementen. Onze gedragingen worden gestuurd door chemische processen in onze hersenen, en door miljoenen jaren van overlevingsstrijd. Maar wat in de oertijd ons hielp om te overleven, om aan voedsel te geraken, brengt ons vandaag als belegger in de problemen. Ons intuïtief brein haalt te veel de bovenhand op een reflectief, meer logisch brein. Elke belegger is onderhevig aan deze psychologische valkuilen. Ervan op de hoogte zijn dat ze bestaan, is de enige manier om ze ook te vermijden. Tijdens dit seminarie leggen we de belangrijkste valkuilen bloot en geven we aan hoe ze te vermijden. Meer info op: Financiële Academie - UCLL

Praktisch

 • De deuren openen vanaf 17u30 met hapje en drankje
 • Sessie start om 18u30
 • Korte pauze
 • Einde voorzien 21u30

 

 

 

 • Koen De Leus

  Koen De Leus

  Koen De Leus (Bonheiden, 1969) is licentiaat handelswetenschappen, EHSAL. Als analist van Tijd Beursmedia was hij vanaf 1998 nauw betrokken bij het ontwerp en de berekening van Europese sectorindices. Van 2004 tot januari 2006 was hij hoofdeconoom van Uitgeversbedrijf Tijd, uitgever van De Tijd en De Belegger. Van 2006 tot juli 2012 werkte Koen als marktstrateeg bij Bolero, de online broker van KBC Securities. In augustus 2012 maakte hij de overstap naar moederbedrijf KBC om daar aan de slag te gaan als senior economist. Hij is tevens gastdocent ‘Behavioral Finance’ voor het programma Investment Management aan de Ehsal Management School.
  Koen is een regelmatige gast in de actualiteitenprogramma’s van VRT, Kanaal Z, Tijd.tv en op radio. Hij wordt vaak geciteerd zowel in de populaire als in de meer gespecialiseerde financiële pers. Samen met Paul Huybrechts schreef Koen in 2006 het boek “Naar Grijsland”, waarin hij dieper ingaat op de maatschappelijke en economische gevolgen van de vergrijzing. Het boek was één van de drie genomineerde voor de ABN Amro Prijs voor beste non-fictie boek van het jaar. In 2012 publiceerde hij “Gouden Beursleuzen” waarin hij essentiële beurstips van ’s werelds beste beleggers bestudeert en actualiseert. Tevens behandelt het boek de belangrijkste emotionele valkuilen waaraan beleggers ten prooi vallen.
  Op 1 juni 2017 verscheen het 3e boek van Koen over de digitale revolutie en de economische en sociale impact op onze maatschappij : “De Winnaarseconomie: Uitdagingen en kansen van de digitale revolutie”.

UCLL - Campus proximus -

Geldenaaksebaan 335
3001 Heverlee (Vlaams-Brabant)

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be