Ontslag dringende reden

Ontslag dringende reden

Dieper vertrouwd raken met alle aspecten van het ontslag wegens dringende redenen.
€ 90,75 incl. btw

Lid van BZB-Fedafin:

€ 60,50

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Inhoud

Een ontslag om dringende redenen is de meest drastische beëindigingswijze van een arbeidsovereenkomst. Deze eindigt onmiddellijk en zonder enige vergoeding voor de werknemer. Maar deze beslissing is ook risicovol. Een ontslag om dringende reden vergt de strikte inachtneming van een aantal belangrijke formaliteiten. Wie nalaat deze als werkgever strikt in acht te nemen, stelt zich bloot aan aanzienlijke financiële risico’s. Vandaar dat voorzichtigheid is geboden.

Het doel van dit WOD is:

 • Dieper vertrouwd raken met alle aspecten van het ontslag wegens dringende redenen (identificatie risico’s, procedure, werkwijze en verloop).
 • Het identificeren van mogelijk redenen ter rechtvaardiging van het ontslag wegens dringende redenen (praktische voorbeelden, toegepast op de financiële sector);
 • Best practices overlopen (indentificatie van oplossingen)

Volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Begrip
 • Formaliteiten
 • Voorbeelden
 • Gevolgen
 • To do’s

Praktische informatie

Dit webinar on demand bevat:

 • Module 1: 
  • video opname van de uiteenzetting rond 'Ontslag dringende reden' door Joris De Wortelaer 
 • Joris De Wortelaer

  Joris De Wortelaer

  Joris is Licentiaat in de rechten (1991), Bijzonder Licentiaat in het Sociaal Recht (1992), en houder van diverse postgraduaten waaronder Human Resources Management (UA) en Risk-Management (UA), en genoot verder verschillende analoge opleidingen (Financieel Beleid – UA) en Europees Sociaal Recht (Bologna).
  Joris was gedurende meer dan 20 jaar human resources manager binnen de financiële sector, met eindverantwoordelijkheid inzake sociaal recht, collectieve relaties, compensation & benefits, HR finance, aanvullende pensioen en welzijnsbeleid. Joris is eveneens assistent aan de rechtsfaculteit van de Vrije Universiteit Brussel, met een focus op rechtsmethodologie en sociaal recht.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be