Hoe beleggen in valuta?

Hoe beleggen in valuta?

Gratis webinar on demand i.s.m. Amundi rond het beleggen in valuta.
Gratis opleiding
Inschrijvingen afgesloten op de gekozen datum

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Inhoud

Sinds George Soros in 1992 op ongekende schaal speculeerde op de toen overgewaardeerde Britse Pond en daarmee meer dan een miljard dollar winst maakte, is beleggen in valuta voor velen enkel speculatie. Nochtans is de valutamarkt een heel diepe en heel liquide markt, waar heel veel partijen elkaar ontmoeten, en niet enkel speculanten.  Het is een markt die ook een waaier aan mogelijkheden biedt.

Een goed idee dus om te beleggen in valuta? Ja, zeker, maar beleggen in valuta doet men best niet halsoverkop en laat men eigenlijk best aan professionals over.  Er zijn immers heel veel factoren die de waarde van een valuta van een land beïnvloeden, gaande van economische gegevens, geopolitieke evoluties tot het discours van een centrale bank of een president. Beleggen in valuta vraagt dus veel kennis, veel voorbereiding en veel informatie.

Om te weten welke de elementen zijn die een asset manager in overweging neemt alvorens in valuta te beleggen en hoe men een dergelijke portefeuille opstelt, gingen we ten rade bij Amundi die in zijn hub in Londen sinds jaren forex (foreign exchange - valuta) portefeuilles beheert.  

Docent

Katrien Pottie (Business Development Amundi)

Praktische informatie

Dit webinar on demand bevat:

 • Module 1:
  • video opname van de uiteenzetting rond 'Hoe beleggen in valuta?' door Katrien Pottie 
  • video opname van het interview met Katrien Pottie
 • een oefentest: De oefentest bestaat uit 5 meerkeuzevragen. Je kan deze oefentest verschillende keren afleggen, ter voorbereiding van de afsluitende test. 
 • een afsluitende test: De afsluitende test bestaat uit 5 meerkeuzevragen. Je kan de test slechts 1 keer afleggen en je moet minstens 50% halen om te slagen. Download hier je attest met bijscholingspunten als je geslaagd bent. Ben je niet geslaagd? Dan heb je jammer genoeg geen recht op een attest geregelde bijscholing.

De bedoeling is dat je de video opnames goed doorneemt op je eigen tempo vooraleer je de test aflegt. Zorg dat je de leerstof voldoende beheerst voor je de afsluitende test opent. Je hebt namelijk maar 1 kans om de afsluitende test in te vullen. 

 • Katrien Pottie

  Katrien Pottie

  Business Development Amundi

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be