Fiscale optimalisatie van uitkeringen uit de vennootschap

Fiscale optimalisatie van uitkeringen uit de vennootschap

Een overzicht om op een fiscaal vriendelijke manier winsten uit de vennootschap te halen.
€ 90,- vrijstelling van BTW

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 19 februari
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Inhoud

Veel ondernemers kiezen voor een vennootschap vanuit fiscale optimalisatie. Maar is een vennootschap wel zo interessant? En waar zit juist die besparing? Want als we werken met een vennootschap, komen de inkomsten in deze vennootschap terecht. Hoe kunnen we op een fiscaal vriendelijke manier deze winsten uit de vennootschap halen? In dit seminarie geven we een overzicht van de meest courante, maar ook van enkele interessante, maar minder vaak voorkomende technieken om geld uit de vennootschap te halen. Dit allemaal op een fiscaal interessante, maar correcte manier. 

 • Dividend vs. bedrijfsleidersbezoldiging
 • Gewone dividenden & de VVPRbis / Liquidatiereserve regeling
 • Voordelen alle aard
 • Kosten eigen aan de werkgever
 • Auteursrechten
 • Interesten op rekening-courant
 • Verhuur van onroerend goed aan de vennootschap
   

Praktisch

 • De deuren openen vanaf 17u30 met hapje en drankje
 • Sessie start om 18u30
 • Korte pauze
 • Einde voorzien 21u30
 • Roel Van Hemelen

  Roel Van Hemelen

  Roel Van Hemelen startte zijn carrière in 2006 bij een Big4 kantoor als belastingconsulent. Na 11 jaar startte Roel een eigen fiscaal advieskantoor waarbij advisering van accountants, financiële beroepsbeoefenaars en KMO-vennootschappen centraal staat. De liefde voor de fiscaliteit komt bovendien tot uiting tijdens de vele fiscale spreek-opdrachten bij diverse opleidingsverstrekkers. Dit alles steeds vanuit de insteek dat elk advies op maat moet worden verstrekt in een duidelijke en verstaanbare taal.

UCLL - Campus proximus -

Geldenaaksebaan 335
3001 Heverlee (Vlaams-Brabant)

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be