Beleggen, een absolute must in tijden van nulrente

Beleggen, een absolute must in tijden van nulrente

Dit webinar geeft je een aantal tools om je klanten te overtuigen om tot rendabele beleggingskeuzes te komen.
€ 181,50 incl. btw

Lid van BZB-Fedafin:

€ 121,00

Medewerker PC 341:

Gratis

Inschrijvingen afgesloten op de gekozen datum

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Doelstelling

Met welke argumenten trek je klanten over de streep om te beleggen?

Om klanten te enthousiasmeren is het cruciaal dat je er zelf in gelooft. Dit webinar geeft je een aantal tools om je klanten te overtuigen en tot rendabele beleggingskeuzes te komen.

Inhoud

 • Macro-economische situatie en vooruitzichten
 • Vooruitzichten korte- en langetermijnrente
 • Inflatie als scherprechter in het reële rendement
 • Vastrentende beleggingen: conclusies en tips (noodzaak om te beleggen, opbouw vermogen, ontsnappen aan reële negatieve rentevoeten, inkomen bovenop pensioen ...)
 • Maar: financiële markten/beurzen zijn onbekend, onbemind, manisch-depressief, lijken wel casino's
 • Hoe eindklant over de streep trekken om te beleggen (met captatie tegenargumenten)?
 • Geheim van rendabel beleggen op de beurzen, op een defensieve manier
 • Beleggen, het nieuwe sparen
 • Tal van behoeften klant, meerdere oplossingen

Doelgroep

 • Tussenpersonen bank- en beleggingsdiensten en verzekeringen
 • Gratis voor medewerkers PC 341

Praktische informatie

 • Edfin-opleiding in samenwerking met Sofuba

Dit webinar on demand bevat:

 • Module 1: video opname van de uiteenzetting rond 'Beleggen, een absolute must in tijden van nulrente' door Gert Bakelants.
 • een oefentest: De oefentest bestaat uit 10 meerkeuzevragen. Je kan deze oefentest verschillende keren afleggen, ter voorbereiding van de afsluitende test. 
 • een afsluitende test: De afsluitende test bestaat uit 10 meerkeuzevragen. Je kan de test slechts 1 keer afleggen en je moet minstens 50% halen om te slagen. Download hier je attest met bijscholingspunten als je geslaagd bent. Ben je niet geslaagd? Dan heb je jammer genoeg geen recht op een attest geregelde bijscholing.

De bedoeling is dat je de video opname goed doorneemt op je eigen tempo vooraleer je de test aflegt. Zorg dat je de leerstof voldoende beheerst voor je de afsluitende test opent. Je hebt namelijk maar 1 kans om de afsluitende test in te vullen. 

 • Gert Bakelants

  Gert Bakelants

  Gert Bakelants is al meer dan 14 jaar hoofdredacteur van De Belegger. Hij komt regelmatig aan bod als columnist in zakenkrant De Tijd. Met De Beursbijbel schreef hij een basiswerk voor de beginnende en gevorderde aandelenbelegger. In 2017 verscheen het vierde boek van hem in die reeks. In 2018 publiceerde hij De Fondsenbijbel, omdat beleggen het nieuwe sparen is.

Lesmateriaal is enkel beschikbaar voor deelnemers.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be