Waar zie ik hoeveel punten geregelde bijscholing ik al heb behaald?

Effectieve leiders en verantwoordelijken voor de distributie zijn wettelijk verplicht om zich op regelmatige basis bij te scholen. Zij moeten per activiteit (bemiddeling in bank- en beleggingdsdiensten, verzekeringen en kredieten) kunnen aantonen dat zij gedurende een bepaalde periode voldoende uren opleiding hebben gevolgd door attesten met opleidingspunten voor te leggen aan de FSMA wanneer zij daarom vraagt. Ook PCP's moeten x-aantal uren bijscholing volgen, zij het dat zij geen attest moeten kunnen voorleggen. Het is aan de tussenpersoon om aan te tonen dat zij de nodige bijscholing hebben gehad.

Edfin is een handige kantoortool om de verplichtingen inzake geregelde bijscholing te managen. Zo heb je steeds een goed overzicht van hoeveel opleidingspunten je al hebt behaald in een bepaalde periode, en kan je snel schakelen wanneer er nog tekorten zijn. Bovendien ben je zo steeds optimaal voorbereid op de vraag van de FSMA om aan te tonen dat je kantoor in orde is met de verplichtingen tot geregelde bijscholing.

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit in zijn werk gaat.

 • Je eigen geregelde bijscholing

  Edfin biedt een handig overzicht van het aantal punten geregelde bijscholing dat je het voorbije jaar en de jaren vooraf hebt verzameld. Op de pagina "Mijn opleidingspunten" zie je per categorie welke opleidingen je hebt gevolgd en kan je de bijhorende attesten met opleidingspunten downloaden. Hiervoor moet je wel eenmalig instellen voor welke categorieën je punten moet behalen op de pagina "Profielinstellingen". 

  Wanneer je een opleiding hebt gevolgd van Edfin, dan worden de bijhorende opleidingspunten en attesten automatisch toegevoegd.

  Heb je een opleiding gevolgd bij een andere opleidingsverstrekker dan Edfin? Dan kan je het attest gereglde bijscholing eenvoudig uploaden met de knop rechtsboven "upload attest". Het attest en de bijhorende punten worden dan toegevoegd aan het overzicht.

 • De geregelde bijscholing van het kantoor

  Wist je dat niet alleen de mogelijkheid biedt om je eigen opleidingspunten te managen, maar ook die van je hele kantoor. Voorwaarde om dit te kunnen zien, is wel dat je opleidingsverantwoordelijke bent van je kantoor en dat alle medewerkers toegevoegd zijn aan het kantoorprofiel. Lees hier hoe je dat kan doen.

  Opleidingsverantwoordelijken hebben toegang tot de pagina "opleidingspunten kantoor". Deze pagina biedt enerzijds een overzicht van het aantal punten geregelde bijscholing de effectieve leiders en VVD's met de mogelijkheid om de bijhorende attesten te downloaden. Anderszijds geeft ze weer hoeveel uren bijscholing de PCP's hebben gevolgd. Ontdek hier hoe je interne opleidingen aan Edfn kan toevoegen.

  Ga naar opleidingspunten van kantoor

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

footer.info.company