Waar zie ik hoeveel opleidingspunten de effectieve leiders en VVD's in mijn kantoor al hebben behaald?

Effectieve leiders en verantwoordelijken voor de distributie zijn wettelijk verplicht om zich op regelmatige basis bij te scholen. Zij moeten per activiteit (bemiddeling in bank- en beleggingdsdiensten, verzekeringen en kredieten) kunnen aantonen dat zij gedurende een bepaalde periode voldoende uren opleiding hebben gevolgd door attesten met opleidingspunten voor te leggen aan de FSMA wanneer zij daarom vraagt. Ook PCP's moeten x-aantal uren bijscholing volgen, zij het dat zij geen attest moeten kunnen voorleggen. Het is aan de tussenpersoon om aan te tonen dat zij de nodige bijscholing hebben gehad.

Edfin is een handige kantoortool voor zeflstandige tussenpersonen om hun verplichtingen inzake geregelde bijscholing en die van hun effectieve leiders, VVD's en PCP's te managen. Zo heb je steeds een goed overzicht van hoeveel opleidingspunten iedereen in je kantoor al heeft behaald, en kan je snel schakelen wanneer er nog tekorten zijn. Bovendien ben je zo steeds optimaal voorbereid op de vraag van de FSMA om aan te tonen dat je kantoor in orde is met de verplichtingen tot geregelde bijscholing.

Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit in zijn werk gaat.

 1. Registreer je kantoor en duid aan dat je opleidingsverantwoordelijke bent
 2. Voeg alle medewerkers toe aan het kantoorprofiel
 3. Ga naar de pagina "Opleidingspunten kantoor"
 • 1. Registreer je kantoor en duid aan dat je opleidingsverantwoordelijke bent
  Ga naar deze pagina en registreer je kantoor en duid aan dat je opleidingsverantwoordelijke bent. Ben je zelf geen opleidingsverantwoordelijke? Dan heb je geen toegang tot de functionaliteit om de geregelde bijscholing van je collega's te managen. 

  Is je kantoor al geregistreerd, maar ben je niet aangeduid als opleidingsverantwoordelijke? Vraag dan aan de persoon die dat wel is, om je opleidingsverantwoordelijke te maken op de pagina "Mijn kantoor".

 • Wist je dat niet alleen de mogelijkheid biedt om je eigen opleidingspunten te managen, maar ook die van je hele kantoor. Voorwaarde om dit te kunnen zien, is wel dat je opleidingsverantwoordelijke bent van je kantoor en dat alle medewerkers toegevoegd zijn aan het kantoorprofiel. Lees hier hoe je dat kan doen.

  Opleidingsverantwoordelijken hebben toegang tot de pagina "opleidingspunten kantoor". Deze pagina biedt enerzijds een overzicht van het aantal punten geregelde bijscholing de effectieve leiders en VVD's met de mogelijkheid om de bijhorende attesten te downloaden. Anderszijds geeft ze weer hoeveel uren bijscholing de PCP's hebben gevolgd. Ontdek hier hoe je interne opleidingen aan Edfn kan toevoegen.

  Ga naar opleidingspunten van kantoor

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be