Webinar: De analyse van de jaarrekeningen

Webinar: De analyse van de jaarrekeningen

Webinar rond de analyse van de jaarrekeningen
€ 399,30 incl. btw

Lid van BZB-Fedafin:

€ 350,90

Nog geen lid? Sluit je nu aan en geniet van het voordeeltarief.

Inschrijvingen afgesloten op de gekozen datum

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Doelstelling

Aan het einde van de opleiding dienen de deelnemers:

  • De structuur van de jaarrekening te kennen alsook de inhoudelijke betekenis van de diverse rubrieken in de jaarrekening.
  • Te begrijpen hoe de structuur van de jaarrekening en de cijfermatige invulling tevens een weerspiegeling is van de activiteit van het bedrijf.
  • Het belang van de financiële evenwichten in een jaarrekening te kunnen onderkennen. Alsook logische tegenstrijdigheden te herkennen en er mogelijke verklaring voor vinden.
  • De begrippen solvabiliteit – liquiditeit – rendabiliteit te begrijpen en doorgronden en hun relatief belang onderkennen in het kader van de continuïteit van de onderneming.
  • De verhoudingen van de rotaties van voorraden – handelsvorderingen – leveranciersschulden te kunnen plaatsen en de impact op de liquiditeitspositie van het bedrijf te kunnen meten en aangeven.
  • Een jaarrekening te kunnen lezen, een analyse te maken en er de bijhorende zinnige commentaren en/of bijkomende vragen ter verduidelijking te formuleren.
  • De analyse van de jaarrekening te kunnen plaatsen in het geheel van de elementen die aan bod komen in een kredietanalyse (kredieten LT – KT)

Doelgroep

Tussenpersonen in bank- en beleggingsdiensten

Inhoud

  • Diepgaande maar vooral praktisch geörienteerde analyse van de jaarrekeningen : Actief – Passief – Resultatenrekening – de Bijlage
  • Hoe de cijfers interpreteren? Hoe mijn commentaren aan de kredietbeslissers vorm geven en mijn hitratio van positieve beslissingen verhogen? 
  • Hoe met de klant/prospekt een dialoog met hoge toegevoegde waarde houden door “zijn taal” te spreken?    
  • De dynamiek van een onderneming - de ratio’s: solvabiliteit – liquiditeit – rentabiliteit.  
  • Is de onderneming gezond? Zo niet: wat scheelt er?
  • Oefeningen

Opmerking

  • Deze opleiding gaat door via webinar. De link om deel te nemen wordt verzonden na betaling en vóór de aanvangsdatum.
  • Toekenning van de accreditatie punten mits deelname aan de 4 workshops.
  • Marcel Le Moine

    Marcel Le Moine

    Dr. in de economische wetenschappen (Erasmus Universiteit Rotterdam), Master in de handelswetenschappen (internationale betrekkingen) en didactiek (KUL).
    Voorheen verantwoordelijk voor het senior management van entiteiten / profitcenters in zowel commerciële activiteiten (retail, commercial & corporate banking) als in kredietrisicofuncties binnen een grote Belgische bankgroep. Onafhankelijk bestuurder van bedrijven.
    Geaccrediteerd door de FSMA (500196 B) als opleidingsverstrekker voor de bijscholing in bank- en beleggingsdiensten.

  • Eric Metsers

    Eric Metsers

    Master in T.E.W. (UA) en Master in Business Administration (KUL).
    Tussen 1989 en 2006 bekleedde hij diverse senior management posities binnen Fortis Groep. Eric was voornamelijk actief binnen Debt Finance, Risk Management en Corporate Finance.
    In 2006 richtte hij zijn consultingbedrijf Finpartner op: het bedrijf is actief in het domein van corporate finance (fusies & overnames, business plans, begeleiding van groeibedrijven).

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be