Thematisch beleggen via fondsen en ETF's. Hoe integreren in een portefeuille?

Thematisch beleggen via fondsen en ETF's. Hoe integreren in een portefeuille?

Gratis webinar on demand i.s.m. BlackRock rond thematisch beleggen via fondsen en ETF's.
Gratis opleiding
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Inhoud

Thematisch beleggen kent een exponentiële groei sinds het uitbreken van de coronacrisis. Wereldwijd stroomt er de laatste 2 jaar heel veel kapitaal naar themafondsen en ETF’s, en deze trend begon reeds voor Covid.

In dit webinar on demand geeft Stephan Desplancke van BlackRock u meer inzicht in de megatrends die onze maatschappij en economie op lange termijn zullen bepalen en hoe u als belegger daarop kunt inspelen. Er wordt ook aangegeven wat precies de verschillen zijn tussen actieve thematische fondsen en ETF’s of trackers en welke de belegger best dient te nemen. Tenslotte staan wordt stil gestaan bij verschillende manieren hoe Europese beleggers diverse thema’s in een totaalportefeuille kunnen integreren.

Docent

Stephan Desplancke (Director BlackRock EMEA iShares & Wealth Belgium & Luxembourg)

Praktische informatie

Dit webinar on demand bevat:

  • Module 1:
    • video opnames van de uiteenzetting rond 'Thematisch beleggen via fondsen en ETF's' door Stephan Desplancke (BlackRock)
  • Module 2:
    • video opname van het interview met Stephan Desplancke
  • een oefentest: De oefentest bestaat uit 5 meerkeuzevragen. Je kan deze oefentest verschillende keren afleggen, ter voorbereiding van de afsluitende test. 
  • een afsluitende test: De afsluitende test bestaat uit 5 meerkeuzevragen. Je kan de test slechts 1 keer afleggen en je moet minstens 50% halen om te slagen. Download hier je attest met bijscholingspunten als je geslaagd bent. Ben je niet geslaagd? Dan heb je jammer genoeg geen recht op een attest geregelde bijscholing.

De bedoeling is dat je de video opnames goed doorneemt op je eigen tempo vooraleer je de test aflegt. Zorg dat je de leerstof voldoende beheerst voor je de afsluitende test opent. Je hebt namelijk maar 1 kans om de afsluitende test in te vullen. 

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be