Repatriëring van fondsen

Repatriëring van fondsen

Heeft uw financiële instelling te maken met klanten die geld willen repatriëren?
€ 181,50 incl. btw
Inschrijvingen afgesloten op de gekozen datum

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Belgische financiële instellingen worden regelmatig geconfronteerd met klanten die fondsen wensen te repatriëren vanuit landen zoals Luxemburg en Zwitserland. Bij het aanvaarden van dergelijke fondsen is uiteraard verhoogde waakzaamheid geboden. Tegelijkertijd voelt men intuïtief aan dat de witwasrisico’s naargelang de casus behoorlijk kunnen verschillen.

Zo zal een expat die kan aantonen dat aan alle fiscale verplichtingen werd voldaan niet hetzelfde risico vormen als een individu die geen betrouwbare documentatie kan voorleggen m.b.t. de bron van de middelen/vermogen. In de praktijk zien we dat vrijwel elke casus uniek is.

Een risicogebaseerde aanpak is dus noodzakelijk!

Inhoud

Om u de best mogelijke ondersteuning te bieden, kan CREOBIS rekenen op de expertise van Anthony Verhelpen, Managing Principal, Dennis Rutsaert, Consultant bij Capco en Johan Daniëls, Head of Compliance bij Van Lanschot Kempen. Zij zullen hun ervaring inzake het risicomanagement van repatriëringen met u delen:

  • Hoe omgaan met het complex en gefragmenteerd wettelijk kader?
  • Wat zijn de belangrijkste risico’s m.b.t. repatriëringen?
  • Hoe controleren we of er geen fiscale latenties zijn?

De presentatie start met een korte toelichting van de reglementaire context. Vervolgens wordt een voorbeeld van een risk-based framework voor repatriëringen besproken dat kan dienen om de risico’s te identificeren en te mitigeren. Dit framework wordt aangevuld via een aantal use cases en best practices. De webinar wordt afgesloten met een vraag- en antwoordsessie.

  • Anthony Verhelpen

    Anthony Verhelpen

    Managing Principal Capco

  • Dennis Rutsaert

    Dennis Rutsaert

    Consultant bij Capco

  • Johan Daniëls

    Johan Daniëls

    Head of Compliance bij Van Lanschot Kempen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be