Nieuwe minimum voorwaarden BA auto

Nieuwe minimum voorwaarden BA auto

De nieuwe minimum voorwaarden auto vervangen de modelpolis van 1989. Deze opleiding behandelt de verschillen tussen beide voorwaarden.
€ 163,35 incl. btw
30% korting mogelijk met kmo-portefeuille
Inschrijvingen afgesloten op de gekozen datum

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Doelstelling

Kennisoverdracht van wet en het kb met de polisvoorwaarden

Samenvatting van de inhoud

Inhoud van het advies van de commissie voor verzekeringen. Invloed op diverse artikels uit de wet verzekeringen en de wam wet. Artikels gewijze bespreking van de WAM en bespreking van de minimumvoorwaarden. Bespreking van de wijzigingen t.o.v. de modelpolis BA auto

Volgende wijzigingen komen aan bod:

 • definitie bromfiets
 • problematiek loontrekkenden en vrijwilligers, waarborg voor de kwalitatief aansprakelijke personen (werkgevers, organisaties die vrijwilligers gebruiken)
 • uitsluiting schade aan vervoerde goederen
 • uitgesloten personen
 • problematiek snelheidswedstrijden en zwakke weggebruikers
 • het tariferingsbureau
 • het verhaalsrecht voor de verzekeraar inzake rijbewijs, het begrip “louter administratieve formaliteit”
 • waarborg bij overdracht van eigendom van het verzekerde voertuig
 • verhaal van het motorwaarborgfonds bij diefstal of niet verzekering
 • artikel 4 van de oude modelpolis (vervangvoertuig, voertuig van een derde) BOB bestuurder
 • nieuwe opzegmogelijkheden voor de verzekeringsnemer
 • vergoeding voor de onschuldige slachtoffers (art 29 ter)

KMO-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je VOF DVL Education aanduiden (erkenningsnummer DV.O241998).

 • Luc Devlamynck

  Luc Devlamynck

  Luc Devlamynck was van 1982 tot 2018 zelfstandig verzekeringsmakelaar. Hij is geaccrediteerd opleidingsverstrekker. Luc is ook auteur van diverse cursussen. De opleidingen van Luc zijn gebaseerd op zijn eigen ervaring als makelaar en uiteraard getoetst aan de correcte wettelijke bepalingen. Veel toepassingen uit zijn opleidingen zijn gebaseerd op talrijke adviezen die collega’s van hem kregen. Als specialist brandverzekeringen is hij meerdere jaren voorzitter geweest van de technische commissie brand bij FVF. Hij is een van de oprichters van het makelaarscollectief S-team.

Lesmateriaal is enkel beschikbaar voor deelnemers.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be