Ken- en kerncijfers van een spaarbank- en verzekeringskantoor

Ken- en kerncijfers van een spaarbank- en verzekeringskantoor

Jaarrekening als praktisch instrument voor het ijken en sturen van operationele doelstellingen, met oog op een duurzame en rendabele bedrijfsvoering
€ 256,22 incl. btw
30% korting mogelijk met kmo-portefeuille
Inschrijven is mogelijk tot 11 januari
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Waar bevindt de jaarrekening zich? In de kast of op de pc? En waarvoor gebruik je deze eigenlijk?

BASS tovert je jaarrekening om in een praktisch instrument voor het ijken en sturen van je operationele doelstellingen.
Leer deze cijfers hanteren als tool ter ondersteuning van de uitbouw van je organisatie, met het oog op een duurzame en rendabele bedrijfsvoering.
BASS staat voor: BArometer voor makelaarskantoren in BAnk en ASSurantie.

Doelgroep

Zaakvoerders en managers die inzicht willen hebben in hun jaarrekening en deze als tool aanwenden om de interne organisatie én groei te kunnen bewerkstelligen.

Lesinhoud

 • Kritische analyse van de jaarrekening van je kantoor op 10 performantie-indicatoren 
 • Vergelijking ten opzichte van referentiekader van makelaarskantoren
 • Een beeld van de evolutie van de performantie in de tijd
 • Indicatoren in functie van verloning van medewerkers

Optioneel kan je ook je cijfers laten analyseren en krijg je toelichting mét concrete aanbevelingen tijdens een persoonlijk gesprek.
Dit aanbod valt buiten de opleiding.

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 40% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je Opleiding aanduiden (erkenningsnummer DV.O105518).

 

 

 • Louis Schoofs

  Louis Schoofs

  Zaakvoerder
  Strategisch Consultant
  Louis Schoofs is oprichter en voorzitter van Consensio, een businesspartner die kmo’s strategisch ondersteunt naar new business en de versterking van hun ondernemingswaarde. Louis kent alle nuances van het ondernemerschap. Hij ondersteunde talrijke bedrijven op hun toekomstpad, waaronder familiale ondernemingen als Torfs, JBC, Colora BOSS, Ralet, Van Eccelpoel, Dox en Plastiek, Van Wauwe. Bij Max Havelaar, Triodos Bank en Sociale Economie Ateljee versterkte hij het businessgehalte van deze erg door waarden gedreven ondernemingen. Internationaal consulteerde hij AkzoNobel en Messer.
  Louis werkte heel zijn professionele leven in de sector van de verzekeringen. Hij startte zijn professioneel werk bij verzekeringsmaatschappij De Vaderlandsche en werkte als consultant voor zowat alle verzekeraars: Axa, Winterthur, Allianz, Mercator en Baloise. Louis begeleidde tientallen onafhankelijke makelaars in hun veranderings- en groeipad. Vandaag ondersteunt hij strategisch de makelaars van Groep Plus en op groei en vernieuwing gerichte onafhankelijke makelaars.
  Louis was lid van de raad van bestuur van de VRT en adviseerde ook politiekstrategisch.
  Momenteel focust hij met zijn dochter Charlotte op de strategische versterking van familiale ondernemingen en familiale overdrachten.
  Louis is auteur van de boeken Good business in bank en verzekeringen (LannooCampus, 2018), Good business voor KMO’s (LannooCampus, 2016), Sleutels tot groei in de makelaardij (Kluwer, 2010) en Het DNA van de onafhankelijke
  verzekeringsmakelaar (Kluwer, 2009).

 • Charlotte Schoofs

  Charlotte Schoofs

  Charlotte Schoofs
  Business Development Consultant
  Charlotte Schoofs studeerde sociologie en antropologie in Gent en Leuven, volgde general management aan Vlerick Business School en specialiseerde zich daar in Human Resources. Ze adviseerde diverse klanten van Ernst & Young bij het uitbouwen van businessprocessen. Bij Consensio begeleidt ze managementteams en leidinggevenden bij hun uitvoerende taken in transformatietrajecten. Ze vertaalt de strategische ambities in operationele businessprocessen en ontwikkelt tools om de continuering te kunnen garanderen. Tevens ontwikkelt ze hapklare en stimulerende salaris- en beloningskaders voor kmo’s. Bij familiale overdracht maakt zij de ambities van de jongere generatie kenbaar. Bij Consensiobegeleidde ze Plastiek Van Wauwe, Plus++, diverse verzekeringsmakelaars, tende, Triodos Bank, Van Eccelpoel, Dox, Sociale Economie Ateljee, etc.
  Charlotte is co-auteur van het boek: Good business in Bank en Verzekeringen (LannooCampus, 2018).

CONSENSIO

Eikenstraat 90
2840 Rumst (Antwerpen)

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be