Cyberrisico's voor bedrijven

Cyberrisico's voor bedrijven

Bewustwording van cyberrisk aan de hand van meerdere vormen van cyber crime. Vergelijking van de waarborgen en uitsluitingen van de polissen..
€ 163,35 incl. btw

30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Inschrijvingen afgesloten op de gekozen datum

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

NU MET EXTRA SUBSIDIE KMO PORTEFEUILLE 45%

DOELGROEP:

Tussenpersonen in verzekeringen en hun personeel.

DOELSTELLING:

  • Kennisoverdracht van de diverse deelwaarborgen voor een polis cyber, bijstand na cyber, bedrijfsschade, rechtsbijstand, verantwoordelijkheid, eigen schade en kosten.

INHOUD:

  • Bewustwording van cyberrisk aan de hand van meerdere voorbeelden van cyber crime.
  • Deelwaarborgen van de polissen cyber leren kennen: aansprakelijkheid; eigen schade; diverse kosten; betaling van losgeld; imagoschade; rechtsbijstand.
  • Aanduiding van de verschilpunten tussen de polissen van diverse maatschappijen.
  • Overzicht van de diverse cyber risico’s. Opsomming van de mogelijke gevaren; Argumenten voor deze verzekering.
  • Overzicht van de diverse verzekerde risico's:
    Aansprakelijkheid bv. wegens schending van gegevens, of falend informaticasysteem of diefstal en publicatie van gestolen gegevens…
    Multi-media aansprakelijkheid bv. wegens laster, inbreuk op intellectuele rechten, schade door plagiaat, schending van privacy
    Winstverlies, bedrijfsschade, netwerkonderbreking bv. door diefstal van paswoorden, door uitval van het systeem
    cyberafpersing, losgeld, cyberdiefstal, hacking
    Eigen schade en kosten bv. administratieve verplichtingen, juridisch advies, boetes, restore kosten.
    Rechtsbijstand
    Preventie diensten bv. bewustwording, audit, juridisch advies, hotline
  • Informatie:
    Dat de ontwikkeling van een digitale ruimte gepaard gaat met verschillende gevaren werd recentelijk nogmaals meerdere keren bewezen. Cybercriminaliteit is een toenemend fenomeen met vaak grote gevolgen. Enerzijds is er vaak een geleden financiële schade, daarnaast duurt het ook vaak enige tijd om het systeem te herstellen alvorens een organisatie terug volledig operationeel is. Als maar meer bedrijven willen zich dan ook tegen deze schade dekken a.d.h.v. een cyberverzekering.
  • Tijdens deze opleiding wordt er dan ook stilgestaan bij de bewustwording van cyberrisks. Dit wordt onder andere gedaan met voorbeelden van de verschillende vormen die criminelen gebruiken om hun slag te slaan. Bewustwording van de verschillende gevaren is hier het doel. Op het einde van dit seminarie kent u de verschilpunten tussen de polissen van de diverse maatschappijen. De verschillen zijn immers zeer groot.
    Alsook beschikt u over de juiste argumenten voor de verkoop van deze verzekering. De bedrijven kennen immers de polis nog niet. Het is dan ook des te belangrijker dat ze gewezen worden op de verschillen in voorwaarden en premies.
  • Vergelijking van de polisvoorwaarden van AIG, Allianz, Axa, Baloise, Chubb, Cybercontract, DVV, Euler Hermes, Federale, HDI, Hiscox, KBC, MS Amlin en Zurich.

VORM:

Afstandsonderwijs / webinar.

DE OPLEIDING HEEFT BETREKKING OP:

  • de technische kennis m.b.t. de geldende wetgeving en m.b.t. bedrijfsbeheer overeenkomstig art. 11 §1, 1°, A, a, b, c en e en B van de wet van 27.03.95; geldende wetgeving.
  • de technische kennis m.b.t. de onderscheiden verzekeringstakken, overeenkomstig art. 11 §1, 1°, A, d van de wet van 27.03.95; TAK 13 16 17 18.

PLANNING: 1 sessie van 3 uur.

AANTAL PUNTEN: 3 punten FSMA Verzekering.

DOCENT: Luc Devlamynck.

VEREISTE BASISKENNIS:

Basiskennis verzekeringen is wenselijk. Kennis van de polis cyber is niet nodig. Geen basiskennis vereist voor het begrijpen van de diverse cyberrisico's.

  • Luc Devlamynck

    Luc Devlamynck

    Luc Devlamynck was van 1982 tot 2018 zelfstandig verzekeringsmakelaar. Hij is geaccrediteerd opleidingsverstrekker. Luc is ook auteur van diverse cursussen. De opleidingen van Luc zijn gebaseerd op zijn eigen ervaring als makelaar en uiteraard getoetst aan de correcte wettelijke bepalingen. Veel toepassingen uit zijn opleidingen zijn gebaseerd op talrijke adviezen die collega’s van hem kregen. Als specialist brandverzekeringen is hij meerdere jaren voorzitter geweest van de technische commissie brand bij FVF. Hij is een van de oprichters van het makelaarscollectief S-team.

Lesmateriaal is enkel beschikbaar voor deelnemers.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be