Belonen & verlonen: een praktische gids voor het opstellen van een goed loon- en verloningsbeleid

Belonen & verlonen: een praktische gids voor het opstellen van een goed loon- en verloningsbeleid

Een loonbeleid dat je doelstellingen ondersteunt helpt om je medewerkers mee te krijgen in de juiste richting.
€ 256,22 incl. btw
Inschrijvingen afgesloten op de gekozen datum

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Het vinden, behouden en aansturen van medewerkers is een actueel issue voor elke werkgever. Een loonbeleid dat je doelstellingen ondersteunt, helpt om je medewerkers mee te krijgen in de juiste richting. De coherentie hiervan is van groot belang en daarom is een goed HR-beleid ook voor een makelaarskantoor een must.

Doelstelling

Aan het einde van de opleiding heb je inzicht verworven in de key-factoren die van belang zijn voor het opstellen van een goed loon- en verloningsbeleid dat

 • Resultaatsgericht is en ondersteunend werkt voor de (strategische) doelstellingen van je organisatie
 • Motiverend werkt voor je medewerkers: gedeelde verantwoordelijkheden, autonomie en steun zijn gedefinieerd en in balans
 • Voor jou een tool is om de consistentie in dit beleidsaspect te handhaven

Doelgroep

Zaakvoerders en leidinggevenden die een motiverend én consistent HR-beleid wensen te ontwikkelen, met aandacht voor de strategische doelstellingen en financiële draagkracht van de organisatie én met een hart voor medewerkers en hun talenten.

Lesinhoud

In deze opleiding tonen we je een leidraad hoe een beleid op te bouwen, zodat dit op een consistente wijze kan gebeuren en je de lijn kan bewaken.  Dit gebeurt via volgende opbouw:

 • Wettelijke basis
 • Waarden en missie: een kapstok voor jou en je medewerkers
 • Motiveren, evalueren en belonen: een cyclische aanpak
 • Functiecategorieën en -omschrijvingen
 • Functies en hun loonpakket
 • Charlotte Schoofs

  Charlotte Schoofs

  Charlotte Schoofs
  Business Development Consultant
  Charlotte Schoofs studeerde sociologie en antropologie in Gent en Leuven, volgde general management aan Vlerick Business School en specialiseerde zich daar in Human Resources. Ze adviseerde diverse klanten van Ernst & Young bij het uitbouwen van businessprocessen. Bij Consensio begeleidt ze managementteams en leidinggevenden bij hun uitvoerende taken in transformatietrajecten. Ze vertaalt de strategische ambities in operationele businessprocessen en ontwikkelt tools om de continuering te kunnen garanderen. Tevens ontwikkelt ze hapklare en stimulerende salaris- en beloningskaders voor kmo’s. Bij familiale overdracht maakt zij de ambities van de jongere generatie kenbaar. Bij Consensiobegeleidde ze Plastiek Van Wauwe, Plus++, diverse verzekeringsmakelaars, tende, Triodos Bank, Van Eccelpoel, Dox, Sociale Economie Ateljee, etc.
  Charlotte is co-auteur van het boek: Good business in Bank en Verzekeringen (LannooCampus, 2018).

CONSENSIO

Eikenstraat 90
2840 Rumst (Antwerpen)

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be