Basisbeginselen riskmanagement

Basisbeginselen riskmanagement

Maak kennis met een volledig uitgewerkte methode om risicoanalyses te maken
€ 223,85 incl. btw

30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Inschrijvingen afgesloten op de gekozen datum

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Een goede ondernemer probeert de risico’s te beperken. De keuze voor een bepaalde vennootschapsstructuur is daar een goed voorbeeld van. Toch worden heel wat al dan niet verzekerbare bedrijfsrisico’s nauwelijks of niet geanalyseerd. Zo worden vaak verzekeringen onderschreven, “omdat die erbij horen”, zonder na te gaan of en hoe die polissen wel nodig zijn. Daarnaast worden ook weer risico’s over het hoofd gezien, met alle gevolgen van dien bij schade.
Conclusie: ongeveer 80 % van de Vlaamse bedrijven is niet optimaal of zelfs verkeerd verzekerd! Met een gestructureerde risicoanalyse kan dit vermeden worden.

Doelstelling

Zonder hoogdravende theoretische beschouwingen reikt dit seminarie u een tool aan waarmee je daadwerkelijk bij je klanten aan de slag kan.

Doelgroep

Alle verzekeringstussenpersonen , zowel de bedrijfsleiders als hun medewerkers.

Lesinhoud

  • Een klein beetje theorie
    • Wat is risicoanalyse?
    • Waarom een risicoanalyse voor een bedrijf?
    • Welke methodes bestaan er?
  • Praktisch: de taxonomie-gebaseerde risico analyse:
    • Wat houdt deze methode in?
    • Welke voordelen biedt ze?
    • Praktisch: risicoanalyse voor
      • Bijstandsrisico’s
      • Cyberrisico’s
      • Kredietrisico’s
      • Patrimoniumrisico’s, met onder meer brandverzekering en bedrijfsschadeverzekering
      • Aansprakelijkheidsrisico’s, met onder meer de BA uitbatingsverzekering en verzekering maatschappelijke lasthebbers (D&O) 
      • Persoonsgebonden risico’s, met onder meer de levensverzekering en het gewaarborgd inkomen

Na dit seminarie beschik je over een schematische aanpak van risicoanalyse die meteen bruikbaar is in de praktijk. Je kan direct aan de slag om verzekerbare risico’s gestructureerd te analyseren, zowel bij grote als bij kleine bij ondernemingen. 

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 40% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je Camepro BVBA aanduiden (erkenningsnummer DV.O215820)

  • Van Daele Gerrit

    Van Daele Gerrit

    Bestuurder bij Fitrama. Professor Universiteit Gent vakgroep Financiële economie. Auteur van artikels & uitgaven inzake verzekeringen.

Van der Valk Hotel

Luitenant Lippenslaan 66
2140 Antwerpen (Antwerpen)

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be