ABR verzekering

ABR verzekering

Afdeling 1 en 2. Vergelijking met de ABR light. Waarborgen en de (verzekerbare) uitsluitingen. Diverse (makelaar) clausules. Met tijdschema.
€ 121,00 incl. btw
Inschrijvingen afgesloten op de gekozen datum

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

DOELGROEP:

Tussenpersonen in verzekeringen en hun personeel, experten verzekeringen, schadebeheerders, PCPers, VVDers.

DOELSTELLING:

  • Grondige kennis verwerven van de risico’s bij de bouw.
  • Polisvoorwaarden herkennen van de ABR.
  • Weten wanneer de overgang tussen ABR brand en decenale kan geplaatst worden.
  • Oplossingen leren voor de risico’s van de zelfbouw.
  • Onderscheid kunnen tussen ABR en ABR light (UBR).
  • Het verschil tussen afdeling 1 en 2 kennen.
  • De verzekerbare uitsluitingen kennen.

INHOUD:

  • ABR polis, diverse verzekerden, onderscheid afdeling 1 en afdeling 2.
  • Samenloop met andere verzekeringen en de wettelijke en conventionele oplossingen.
  • ABR verzekering voor de zelfbouwer (ABR light of UBR polis).
  • Wat kent u na het volgen van deze opleiding?
    • Na deze opleiding hebt u een praktisch inzicht verworven in de noodzaak van een bouwverzekering. U zal het nut kennen van een ABR-polis, en de noodzakelijke uitbreidingen leren herkennen. U zal weten wanneer de 10 jarige BA begint.
    • De zelfbouwer krijgt meerdere tips om zijn eigen risico verzekerd te krijgen.
    • De aannemer leert zijn bedrijfsrisico te beperken, om zijn winstmarge scherper te kunnen maken.
    • De architect leert het belang om per werf een verzekering te hebben in plaats van uitsluitend beroep te doen op zijn verplichte BA polis.
    • Voor de makelaars zal een overzicht van de diverse extra clausules een hulpmiddel zijn om een persoonlijk opmaak van de polis te realiseren. De cursus bevat verschillende clausules die aan de standaardvoorwaarden kunnen toegevoegd worden.

VORM:

Afstandsonderwijs / webinar.

DE OPLEIDING HEEFT BETREKKING OP:

  • de technische kennis m.b.t. de geldende wetgeving en m.b.t. bedrijfsbeheer overeenkomstig art. 11 §1, 1°, A, a, b, c en e en B van de wet van 27.03.95; geldende wetgeving
  • de technische kennis m.b.t. de onderscheiden verzekeringstakken, overeenkomstig art. 11 §1, 1°, A, d van de wet van 27.03.95; TAKKEN 8, 9, 13, 16, 17

PLANNING: 1 sessie van 3 uur

AANTAL PUNTEN: 3 FSMA punten verzekering

DOCENT: Luc Devlamynck

VEREISTE BASISKENNIS:

Er is geen basiskennis vereist over ABR, wel is een basiskennis van schadeverzekeringen wenselijk.

VKS NIVEAU: 7

Voor meer uitleg over de VKS structuur (Vlaamse Kwalificatie Structuur)
zie  https://vlaamsekwalificatiestructuur.be/wat-is-vks/kwalificatieniveaus/

SYLLABUS:

De cursus bestaat uit een voluit geschreven tekst en kan als naslagwerk gebruikt worden. Een samenvatting bestaat in de vorm van de slides die tijdens de les gebruikt worden. Aan de hand van een tijdschema worden de verschillende polissen naast elkaar gezet. Speciale aandacht aan begin en einddatum van ABR en decenale polis. Uitbreide aandacht aan voorlopige en definitieve oplevering, burenhinder, concept- en uitvoerfouten in de bouw, diverse partners in de bouw, makelaarsclausules.

KMO-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuille. Opgelet:bij het indienen van je aanvraag, moet je “VOF DVL Education” aanduiden als KMO dienstverlener opleiding (erkenningsnummer DV.O241998).

  • Luc Devlamynck

    Luc Devlamynck

    Luc Devlamynck was van 1982 tot 2018 zelfstandig verzekeringsmakelaar. Hij is geaccrediteerd opleidingsverstrekker. Luc is ook auteur van diverse cursussen. De opleidingen van Luc zijn gebaseerd op zijn eigen ervaring als makelaar en uiteraard getoetst aan de correcte wettelijke bepalingen. Veel toepassingen uit zijn opleidingen zijn gebaseerd op talrijke adviezen die collega’s van hem kregen. Als specialist brandverzekeringen is hij meerdere jaren voorzitter geweest van de technische commissie brand bij FVF. Hij is een van de oprichters van het makelaarscollectief S-team.

Lesmateriaal is enkel beschikbaar voor deelnemers.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be