ABR Verzekering en ABR light

ABR Verzekering en ABR light

ABR polis met afdeling a en b. Samenloop met andere polissen. ABR voor de zelfbouwer (UBR of ABR light). Diverse (makelaar) clausules.
€ 163,35 incl. btw
30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 6 augustus
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Doelstelling

 • Grondige kennis verwerven van de risico’s bij de bouw.
 • Polisvoorwaarden herkennen van de ABR, weten wanneer de overgang tussen ABR brand en decenale kan geplaatst worden.
 • Oplossingen leren voor de risico’s van de zelfbouw.
 • Onderscheid kennen tussen ABR en ABR light (UBR).
 • Het verschil tussen afdeling 1 en 2 kennen.
 • De verzekerbare uitsluitingen kennen.

Samenvatting van de inhoud

 • ABR polis, diverse verzekerden, onderscheid afdeling 1 en afdeling 2.
 • Samenloop met andere verzekeringen en de wettelijke en conventionele oplossingen.
 • ABR verzekering voor de zelfbouwer  (ABR light of UBR polis).

Syllabus

De cursus bestaat uit een voluit geschreven tekst en kan als naslagwerk gebruikt worden. Een samenvatting bestaat in de vorm van de slides die tijdens de les gebruikt worden. Aan de hand van een tijdschema worden de verschillende polissen naast elkaar gezet. Speciale aandacht voor begin- en einddatum van ABR en decenale polis. Uitgebreide aandacht voor voorlopige en definitieve oplevering, burenhinder, concept- en uitvoerfouten in de bouw, diverse partners in de bouw, makelaarsclausules.

Programma

Na deze opleiding hebt u een praktisch inzicht verworven in de noodzaak van  een bouwverzekering. U zal het nut kennen van een ABR-polis, en de noodzakelijke uitbreidingen leren herkennen. U zal weten wanneer de 10 jarige ba begint.
De zelfbouwer krijgt meerdere tips om zijn eigen risico verzekerd te krijgen.

De aannemer leert zijn bedrijfsrisico te beperken, om zijn winstmarge scherper te kunnen maken.

De architect leert het belang om per werf een verzekering te hebben in plaats van uitsluitend beroep te doen op zijn verplichte BA polis.

Voor de makelaars zal een overzicht van de diverse extra clausules een hulpmiddel zijn om een persoonlijk opmaak van de polis te realiseren. De cursus bevat verschillende clausules die aan de standaardvoorwaarden kunnen toegevoegd worden.

Vereiste basiskennis


Er is geen minimale basiskennis vereist over ABR, wel is een basiskennis van schadeverzekeringen wenselijk.

KMO-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je VOF DVL Education aanduiden (erkenningsnummer DV.O241998).

 

 • Luc Devlamynck

  Luc Devlamynck

  Luc Devlamynck was van 1982 tot 2018 zelfstandig verzekeringsmakelaar. Hij is geaccrediteerd opleidingsverstrekker. Luc is ook auteur van diverse cursussen. De opleidingen van Luc zijn gebaseerd op zijn eigen ervaring als makelaar en uiteraard getoetst aan de correcte wettelijke bepalingen. Veel toepassingen uit zijn opleidingen zijn gebaseerd op talrijke adviezen die collega’s van hem kregen. Als specialist brandverzekeringen is hij meerdere jaren voorzitter geweest van de technische commissie brand bij FVF. Hij is een van de oprichters van het makelaarscollectief S-team.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be