Basiskennis levensverzekeringen (particulieren)

Basiskennis levensverzekeringen (particulieren)

Verbeter je basiskennis van levensverzekeringen voor particulieren, na een aantal wijzigingen in de wetgeving.
€ 121,00 TVAC
40 % de réduction possible grâce au Portefeuille PME
Vous pouvez vous inscrire jusqu'au
Une question sur cette formation ? Contactez-nous.

Wellicht weet je al een en ander over de diverse vormen van levensverzekeringen die aangeboden worden op de markt voor particulieren. Nu is het zo dat door de opeenvolging van wetswijzigingen er toch een aantal belangrijke zaken moeten onder uw aandacht komen. Na het volgen van deze opleiding is uw basiskennis over deze materie weer up to date en kan je klanten een schitterend advies bieden voor hun noden op dat vlak.

Doelstelling

Deze opleiding biedt een duidelijk zicht op de soorten levensverzekeringen met hun aanvullende waarborgen en welke dekkingen er kunnen voorzien worden. Je maakt kennis met de belangrijkste verzekeringstechnische begrippen en technieken specifiek eigen aan de levensverzekering. Je leert hoe een premie samengesteld is en hoe de reserves evolueren tijdens de looptijd van een contract.

Doelgroep

Zelfstandige financiële- en verzekeringstussenpersonen maar ook medewerkers die hun kennis over levensverzekeringen en de aanvullende waarborgen willen verruimen.

Inhoud

 • Situering van de levensverzekering in het verzekeringslandschap.
 • Definitie van een levensverzekering en de betrokken partijen :verzekeringnemer, verzekerde, begunstigde ..
 • Opbouw van een tarief (premies) met overzicht van de taksen en kosten die eraan verbonden zijn, wettelijk en contractueel
 • Techniek van de levensverzekeringen (risicodekking, kapitalisatie, etc.)
 • AVOR en AVIR (aanvullende risicodekkingen  : ongevallen, invaliditeit, premievrijstelling ,...)
 • Hoe en wanneer komt een contract tot stand ( wetgeving/ polisvoorwaarden)
 • Uitvoering van de overeenkomst en toepasselijke wetgeving
 • Winstdeling
 • Benny De Cauwer

  Benny De Cauwer

  Benny De Cauwer is reeds meer dan 30 jaar actief in de financiële sector. Aanvankelijk gestart in de bancaire sector (toenmalig BAC) maakte hij na 5 jaar de overstap naar de verzekeringssector (DVV). Binnen DVV had hij diverse functies gaande van commerciële inspecteur tot senior executive manager. Een constante was echter de relatie met het intermediair. Zo was hij in zijn laatste functie verantwoordelijk voor opleiding, interne communicatie naar het net, gebruik software in kantoren, vertalingen producten naar verkoop in het net en het beheer van agentschappen (met daarbij de relatie naar het FSMA). Sinds 2000 is hij ook, zowel intern als extern, freelance trainer. In 2015 nam hij de beslissing om van dit laatste zijn voltijdse activiteit te maken en op vandaag geeft hij dan ook vanuit zijn eigen vennootschap (Building Bridges 2 Connect BVBA) training, coaching en consultancy.

Green Park Hotel

Chartreuseweg 20
8200 Brugge (Flandre-Occidentale)

Edfin est une initiative de BZB-Fedafin

Edfin asbl - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be